Schild van Captain America uit ‘Avengers: Endgame’ wordt geveild

Het iconische schild van superheld Captain America wordt volgende week geveild. Meer specifiek gaat het om een exemplaar dat acteur Chris Evans gebruikte tijdens de opnames van de film Avengers: Endgame.

Het personage van Captain America is al 80 jaar oud, maar is de voorbije 10 jaar populairder dan ooit geworden. Reden daarvoor is de vele blockbusters van Marvel waarin de superheld te zien was. Zeven films lang tussen 2011 en 2019 was het acteur Chris Evans die de rol speelde. Op het einde van Avengers: Endgame besloot Steve Rogers te stoppen als Captain America en gaf hij zijn iconische schild aan Sam Wilson (Anthony Mackie).

Tijdens de succesvolle Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier zagen we hoe die na lang twijfelen uiteindelijk toch besloot die zware taak op zich te nemen. Recent raakte bekend dat Anthony Mackie de hoofdrol zal spelen in Captain America 4.

Avengers: Endgame

Voor nostalgische fans van Chris Evans als Steve Rogers/Captain America is er nu echter goed nieuws. Veilighuis Hake’s Auctions biedt het schild van de superheld namelijk te koop aan. Geïnteresseerden kunnen online bieden op het lot dat woensdag 3 november afloopt.

Volgens de uitleg op hun website gaat het om een exemplaar dat op de set van Avengers: Endgame is gebruikt door Chris Evans en ook effectief in de film te zien is. Wanneer het specifiek in beeld is, is niet duidelijk. Tijdens sommige scènes wordt het schild namelijk beschadigd, terwijl er op de geveilde prop geen schade te zien is.

De interesse in het object is alleszins zeer groot. Op dit moment staat het hoogste bod namelijk al op 62.700 dollar (54.000 euro).

Bekijk hier het geveilde schild van Captain America:

Meer
Lees meer...