Anthony Mackie keert terug als hoofdrolspeler in ‘Captain America 4’

Anthony Mackie zal ook in de volgende film van Captain America het schild van de bekende superheld opnemen. Het wordt de eerste hoofdrol in een Marvel-film voor de 42-jarige Amerikaan die recent uitblonk in The Falcon and the Winter Soldier op Disney+.

Op het einde van Avengers: Endgame zagen we hoe Steve Rogers (gespeeld door Chris Evans) na een leven lang in dienst stopte als Captain America. Hij gaf toen zijn schild door aan zijn gedroomde opvolger Sam Wilson of Falcon, gespeeld door Anthony Mackie.

The Falcon and The Winter Soldier

In de succesvolle Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier zagen we hoe Sam Wilson worstelde met die zware taak en twijfelde of hij wel de geschikte man was om Steve Rogers op te volgen als Captain America. Zelf twijfelde hij of Amerikanen een zwarte Captain America zouden aanvaarden, maar Bucky Barnes (Sebastian Stan) vond het zijn plicht om de wil van hun gemeenschappelijke vriend in te willigen. (Spoiler alert) Op het einde van The Falcon and The Winter Soldier zagen we hoe Sam Wilson dan toch eindelijk zijn Falcon-pak inruilde voor een gloednieuwe Captain America-uitrusting.

Nu is bekend geworden dat acteur Anthony Mackie voor de Captain America 4 zal terugkeren in die rol. Dat maakte de website Deadline bekend op basis van interne bronnen. Marvel zelf heeft wel nog niet gereageerd op het nieuws. Het wordt voor Mackie de zesde Marvel-film, maar dus wel de eerste als hoofdrolspeler. In de vorige films was hij telkens te zien als Falcon.

Malcolm Spellman

Naast de terugkeer van Anthony Mackie is er nog bijna niets bekend over de aankomende Marvel-film met de voorlopige werktitel Captain America 4. Zo is over de rest van de cast nog niets geweten, ook niet over een eventuele terugkeer van Sebastian Stan als Bucky Barnes/Winter Soldier/White Wolf. Wel is geweten dat The Falcon and the Winter Soldier-maker Malcolm Spellman hoofdscenarist wordt van de film. Hij krijgt daarbij hulp van medescenarist Dalan Musson.

Meer
Lees meer...