Left Right
scrollTop top

‘Black Panther’-regisseur maakt spin-offserie voor Disney+


Chadwick Boseman Black Panther
© Chadwick Boseman ‘Black Panther’ – Bron: Marvel

Toen Black Panther in 2018 verscheen, was de film onmiddellijk een gigantisch succes. Dat succes is de voorbije jaren alleen maar groter geworden. Dat weten ze bij Marvel (en moederbedrijf Disney) ook. Er is momenteel een vervolg op de film in de maak. En nu is ook bekend geraakt dat Black Panther z’n eigen spin-off krijgt op Disney+.

Black Panther-regisseur Ryan Coogler heeft geen last van een lege agenda door de coronacrisis. Hij is namelijk druk in de weer met niet één, maar twee gloednieuwe projecten voor Marvel (dat deel uitmaakt van Disney). Die twee projecten spelen zich allebei af in Wakanda. Da’s de natie waar T’Challa vandaan komt.

Black Panther 2

Zo krijgt Black Panther een vervolg. Dat heeft wel serieus wat vertraging opgelopen. Reden daarvoor is voor één keer niet de coronacrisis, maar het onverwachte overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman. Hij stierf vorig jaar in augustus na een jarenlange strijd tegen kanker. Die had hij voor de hele wereld verzwegen.

Marvel had op dat moment al de komst van Black Panther 2 aangekondigd. De studio moest z’n plannen daarvoor dus aanpassen. Het raakte al snel bekend dat Boseman niet vervangen zou worden door een andere acteur. Hij zou ook niet in Black Panther 2 verschijnen via CGI. Marvel heeft ervoor gekozen om dichter bij de realiteit te blijven. T’Challa zal sterven aan een ziekte.

Spin-off

Daarnaast zal Ryan Coogler ook een spin-offserie van Black Panther maken. Die speelt zich af in Wakanda. Da’s de natie waar T’Challa vandaan komt. Coogler zal de reeks schrijven én regisseren, maar verder is er nog maar heel weinig over bekend. Het is voorlopig enkel geweten dat de serie op Disney+ zal verschijnen.

De spin-off van Black Panther maakt deel uit van een vijfjarige deal die Proximity Media (het bedrijf van Coogler) met Disney heeft gesloten. De Wakanda-serie is de eerste reeks die binnen die deal wordt gemaakt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update