‘Guardians of the Galaxy’-regisseur James Gunn bevestigt release ‘I Am Groot’-serie in 2022

I Am Groot, een serie van korte films over het personage Baby Groot, de schattigste pratende boom ooit, verschijnt in 2022 op Disney+. Dat heeft James Gunn, de regisseur van de Guardians of the Galaxy-films onlangs bevestigt op Twitter.

Het personage Baby Groot kennen we maar al te goed uit de Guardians of the Galaxy-films, met Chris Pratt in de hoofdrol. En nu heeft de Guardians of the Galaxy-regisseur, James Gunn, officieel bevestigd dat de Disney+-serie I Am Groot, een soort spin-off reeks over dat personage, ergens in 2022 zal verschijnen.

I Am Groot

De nieuwe reeks is dus gebaseerd op Marvels meest bekende en vooral de meest schattige pratende boom, zal een serie van geanimeerde korte films zijn. Die volgt specifiek Baby Groot, terwijl hij op verschillende galactische avonturen gaat. Hierdoor kan worden aangenomen dat de reeks een prequel zal zijn, aangezien Groot al een tiener is in Avengers: Infinity War, in 2018.

De show werd voor het eerst aangekondigd eind vorig jaar en werd geteased tijdens de Disney+ Dag-aankondigingen van vorige maand. De animatiestijl van de show is beschreven als fotorealistisch, en het is op dit moment nog niet bekend of Vin Diesel zal terugkeren om het personage Groot in te spreken voor de serie, schrijft ScreenRant.

I Am Groot is nu één van de zes MCU-projecten die volgend jaar op de Disney-streamingdienst zullen verschijnen. Ms. Marvel, de introductie van de eerste moslimheld van het MCU, Kamala Khan, is de enige serie met een specifiek releasevenster, aangezien het in de zomer in première zal gaan. De series Moon Knight, She-Hulk en Secret Invasion komen ook ergens in 2022 uit. De Guardians of the Galaxy Holiday Special komt ook naar Disney+ in december van 2022. En regisseur Gunn heeft ook nog bevestigd dat die eerste kerstspecial van de MCU direct zal leiden tot de film Guardians of the Galaxy Vol. 3, die gepland staat voor 2023. I Am Groot is wel het enige geanimeerde MCU-project, waarvan momenteel is bevestigd dat het volgend jaar uitkomt.

Guardians of the Galaxy

En dat is geweldig nieuws voor de Guardians of the Galaxy-fans. Het team van de intergalactische helden is niet meer te zien geweest in de MCU sinds Avengers: Endgame in 2019, en ze hebben geen eigen film meer gehad sinds Guardians of the Galaxy Vol. 2, in 2017. Nu zullen de Guardians drie nieuwe releases hebben in de loop van de komende twee jaar.

Hoewel er nog heel weinig bekend is over de I Am Groot-serie, blijft het toch spannend om naar uit te kijken, want het is weer een uitbreiding van de Guardians-hoek van het MCU. Met drie verschillende Guardians of the Galaxy-projecten in aantocht in de komende jaren, lijkt het erop dat het MCU de rol van het team in het universum alleen maar groter maakt. Gunn heeft echter verklaard dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 het einde is van het verhaal, dat hij begon met de eerste film in 2014. Maar de maffe personages uit die films zouden normaal gezien ook na Vol. 3 nog blijven verschijnen, maar er is nog niets officieel aangekondigd.

Bevestiging

De bevestiging van de release van de nieuwe serie over Baby Groot in 2022 kwam van Gunn op Twitter. I Am Groot was opgenomen in een nieuwe Disney+ promotievideo, die teasede wat er volgend jaar naar de streamingdienst zal komen. De serie had nog geen specifiekere releasedatum gekregen in eerdere Disney+ aankondigingen. Een fan tweette de video naar Gunn met de vraag of hij het nieuws kon bevestigen, waarop Gunn simpelweg antwoordde: “Ik kan bevestigen. #IAmGroot.”

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...