Chris Pratt is de nieuwe stem van Garfield

Marvel-ster Chris Pratt gaat de stem inspreken van de lasagne-liefhebbende en maandag-hatende stripkat Garfield, in de nieuwe gelijknamige animatiefilm van Sony Pictures. Voor diegenen die het nog niet wisten, maar de acteur zal ook de stem van Mario vertolken in de nieuwe Super Mario Bros. film over het bekende personage uit de game. Maar niet alle fans zijn blij met dit nieuws.

De door Jim Davis gecreëerde personage Garfield verscheen voor het eerst in de stripboeken in 1978, waarbij de luie oranje kat vaak problemen veroorzaakte voor Jon Arbuckle, zijn menselijke eigenaar, en de lieve huishond Odie. Garfield, die zijn debuut maakte in 41 kranten, is momenteel recordhouder als de meest verspreide stripverhaal ter wereld.

Andrew Kosove en Broderick Johnson zitten achter de nieuwe Garfield, die wereldwijd (exclusief China) zal worden uitgebracht door Sony Pictures. Het script is geschreven door de Oscargenomineerde David Reynolds (Finding Nemo) en wordt geregisseerd door Mark Dindal (Chicken Little). Het duo heeft al samengewerkt aan de Disneyfilm Keizer Kuzco, meldt The Hollywood Reporter.

Chris Pratt

Garfield verscheen eerder op het witte doek als de live action-animatiefilm Garfield in 2004 en het vervolg daarop, Garfield: A Tail of Two Kitties uit 2006. In deze films, beide geproduceerd door 20th Century Fox, was Bill Murray (Ghostbusters) de stem achter de kat. Maar nu zal de Guardians of the Galaxy-acteur Chris Pratt het van hem overnemen.

Pratt is niet onbekend met stemmenwerk en sprak zo al iets in voor The Lego Movie en was ook te horen als Barley Lightfoot in de Pixarfilm Onward. Daarnaast zal de acteur ook de stem inspreken van Mario, het legendarische gamepersonage, in de aankomende tekenfilm Super Mario Bros. van Universal en Nintendo. De acteur zelf was onlangs nog te zien in de sciencefictionfilm The Tomorrow War en Jurassic World: Dominion.

Well this Monday doesn’t suck …” schreef de acteur deze maandag Instagram, verwijzend naar Garfields minachting voor de dag van de week.

Reactie fans

Op zijn Instagrampost kreeg de acteur verschillende reacties van zijn volgers, waaronder van acteur J.D. Pardo (Revolution, Snitch) die dolblij was met het nieuws. “Yasss!!! Congrats!!! ?? Mag ik de stem van Odie inspreken?!!! Oh, wacht…Odie praat niet.” Maar enkele fans hebben gemengde gevoelens over het feit dat Pratt zijn stem zou verlenen aan de chagrijnige kat, schrijft Us Weekly.

“Ik hoop dat Chris Pratt echt zoals Mario en Garfield gaat klinken en dat Mario en Garfield niet gewoon als Chris Pratt gaan klinken”, schreef een Twittergebruiker. Iemand anders wilde ook weten waarom Pratt zijn stem zelfs een optie was voor de oranje kat in te spreken, door te schrijven: “Wie luistert er naar Chris Pratt en denkt op een gegeven moment: ‘ah ja, hij klinkt als Garfield?'”

Sommige fans vroegen zich af hoe de Jurassic World-acteur zulke grote rollen kan blijven krijgen. Een van hen tweette: “Ik hoop dat de Eternals-film uitlegt hoe ze in godsnaam een Garfield-film met Chris Pratt in de hoofdrol hebben kunnen laten gebeuren.”

Een andere fan grapte: “In plaats van boos te zijn dat Chris Pratt Mario en Garfield inspreekt, probeer dan blij te zijn dat hij Buzz Lightyear niet inspreekt”, terwijl een ander tweette: “Is Chris Pratt van plan om AL onze jeugdherinneringen te verpesten of…”

Een paar fans gingen zelfs zo ver om Pratt uit te schelden voor het aannemen van iconische Italiaanse personages, terwijl hij zelf niet uit het land komt. “Chris Pratt is elke geanimeerde Italiaan aan het uitwissen. Eerst Mario, nu Garfield, wie is de volgende? Heeft deze man zelfs al ooit lasagne gegeten?”, luidde de tweet, die meer dan 5 duizend likes kreeg op sociale media.

Meer
Lees meer...