Journalist blundert met enorme spoiler over verrassend castlid in Marvels ‘Eternals’ weken voor release

Opgepast voor spoilers verder in het artikel! Amerikaanse journalist Matt Donnelly van Variety beging een grote blunder toen hij in een tweet een geheime acteursrol verklapte in de nieuwe Marvelfilm Eternals. Het nieuwste castlid werd getoond in een post-creditscène op de première van de film in Los Angeles eerder deze week, maar dat bleek helemaal niet de bedoeling. De korte scène na de aftiteling mocht niet getoond worden aan de pers, zoals het geval was op de première in New York.

Marvel heeft enorm veel moeite gedaan om de grootste verrassing in zijn nieuwste film Eternals geheim te houden, maar een Amerikaanse journalist dacht daar anders over en verklapte het geheim gewoon op Twitter meteen na de première. “Grote onthulling vanop #TheEternals première: Harry Styles is toegetreden tot het Marvel Cinematic Universe (MCU) als Eros, de broer van Thanos”, tweette Variety-verslaggever Matt Donnelly op dinsdag 19 oktober. Volgens Variety redacteur Marc Malkin, gilde het publiek toen de Grammywinnaar plots op het scherm verscheen, schrijft Us Weekly.

Het geheim is dus uit, populaire Britse zanger Harry Styles zou te zien zijn in de nieuwste Marvelfilm, maar Marvel zelf heeft de betrokkenheid van Styles nog niet bevestigd.

Reactie fans

Hoewel de meeste Harry Styles-fans dolblij waren met het nieuws, waren velen ook boos over de onthulling omdat het -uiteraard- een megagrote spoiler is, want Eternals verschijnt pas vanaf 3 november in de bioscoop. “Ik wil niet onbeleefd klinken, maar als een Marvel- en 1D-fan wou ik dat ik verrast kon worden als ik het in de bioscoop zie”, schreef een Twitter-gebruiker als reactie op de bovenstaande post. “Ja, er waren geruchten dat hij erin zat, maar ik had het graag zelf gezien, nu werd het voor mij verpest. Alsjeblieft verpest de boel niet!!!”, schreef nog iemand. De betrokken journalist ontving daarom zelfs een heel aantal doodsbedreigingen voor zijn blunder.

Andere fans van de Watermelon Sugar-zanger grapten dat ze van plan waren om nu alle eerdere Marvelfilms te bingen om klaar te zijn voor de première van Eternals volgende maand. “Laat me mijn laptop pakken en heel snel 29 films beginnen kijken”, tweette een Styles-fan. “Ik ga elke film en show in de MCU gewoon bingen, zodat ik Harry in context kan zien”, zei een ander.

Eternals

De Marvelfilm Eternals speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame en volgt een ras van onsterfelijke mensen genaamd ‘Eternals’, die meer dan een miljoen jaar geleden werden gecreëerd door machtige kosmische wezens genaamd ‘Celestials’. Noodgedwongen moet een groep Eternals, die al meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde leven, zich herenigen om de mensheid te beschermen tegen de kwaadaardige ‘Deviants’. We weten al dat Angelina Jolie (Maleficent, Lara Croft, Mr. & Mrs. Smith), Salma Hayek (The Hitman’s Bodyguard, Frida, Grown Ups), Gemma Chan (Humans, Crazy Rich Asians), Kumail Nanjiani (The Big Sick, Stuber) en Game of Thrones-acteurs Kit Harington en Richard Madden meespelen in de hoofdrollen.

Eros

Harry Styles zou naar verluidt in de rol van Eros aka Starfox kruipen, wiens oudere broer Thanos (Josh Brolin) de belangrijkste schurk was in de Avengers-films. Eros is de jongste zoon van twee Eternals genaamd A’Lars en Sui-San en heette oorspronkelijk Eron, maar werd later omgedoopt tot Eros. Eros is de god van de seks en de liefde in de Griekse mythologie, dus je kunt wel raden wat de belangrijkste karaktereigenschappen van dit personage zijn. Eros is een zorgeloze rokkenjager die houdt van het leven, avontuur en romantiek. Hij staat bekend om zijn vermogen om mensen te manipuleren om zijn bevelen uit te voeren (telekinese), en dus ook om verliefd op hem te worden.

Hoewel deze film Styles’ eerste uitstap zal zijn naar het rijk van de superhelden, kan hij wel al enkele andere acteerrollen op zijn buik schrijven. Zo was hij al te zien in Dunkirk, maar zal je ook zijn acteertalenten kunnen bewonderen in My Policeman, die volgend jaar uitkomt, en in de thriller Don’t Worry Darling, geregisseerd door girlfriend Olivia Wilde.

Degenen die aanwezig waren bij de première van Eternals houden hun mond over wat de scène na de aftiteling, waarvan Marvel nogal vaak gebruikmaakt, onthulde over de rol van Eros in de MCU. Zijn grote broer Thanos werd onthoofd aan het einde van Avengers: End Game, maar een verwijderde scène uit de film liet doorschemeren dat zijn dood misschien niet definitief was, want hij is tenslotte een Eternal. Staat ons dan nog een reünie tussen de broers te wachten? Dat zullen we moeten zien op 3 november, wanneer Eternals bij ons in de bioscoop verschijnt.

Indien je hem nog niet gezien hebt, bekijk dan de trailer voor Eternals hieronder:

Meer
Lees meer...