Harry Styles onthult waar zijn hitsong ‘Watermelon Sugar’ écht over gaat

Tijdens een recent concert bevestigde Harry Styles eindelijk de wilde theorie over de betekenis van een van zijn populairste nummers, die fans al twee jaar lang gek maakte. Het lied Watermelon Sugar is de eerste hit van de zanger die op nummer 1 stond in de Billboard Hot 100 en gaat eigenlijk over een onderwerp dat enkel voor meerderjarigen is bedoeld.

Tijdens een optreden in Nashville, Tennessee op vrijdag 1 oktober, bevestigde de 27-jarige Harry Styles een populaire theorie over de betekenis van de songtitel Watermelon Sugar, de hit die hij in november 2019 uitbracht, schrijft E! Online. “Dit nummer gaat over …”, begon Styles tijdens het concert. “Het maakt niet echt uit waar het over gaat, maar eigenlijk gaat het over, uh, de zoetheid van het leven”, voegde hij toe. Vervolgens liet hij het publiek een paar regels met hem meezingen, voordat hij uiteindelijk toegaf: “Het gaat ook over het vrouwelijk orgasme, maar dat is totaal anders en het is niet echt relevant”, waarna de fans in gejuich uitbarstten.

Seksuele ondertoon

Als je nooit een seksuele ondertoon hoorde in Watermelon Sugar, maak je dan geen zorgen, want je bent niet alleen. Terwijl de gedachten van veel fans de een of de andere richting uitgingen op het moment dat ze het populaire liedje hoorden (of naar de sexy videoclip keken), dachten ze niet meteen aan het idee dat het over orale seks zou gaan.

En Styles heeft er nooit een duidelijk antwoord op gegeven als er in eerdere interviews naar gevraagd werd. In 2020, tijdens een klein optreden gefilmd voor NPR, sprak de zanger over zijn inspiratie voor het schrijven van het nummer. “We hadden een refrein/melodie die behoorlijk repetitief was en ik zag een boek van Richard Brautigan, In Watermelon Sugar, op tafel liggen”, zei Styles, “en ik had zoiets van: ‘dat zou cool klinken’.”

In een interview met Zane Lowe van Apple Music in 2019 hield Styles zich van de domme toen hem gevraagd werd of Watermelon Sugar eigenlijk over “de vreugde van wederzijds gewaardeerd oraal genot” ging. “Gaat het daar over?”, antwoordde de zanger, lachend. “Ik weet het niet.”

Bekijk het moment in de YouTubevideo hieronder:

Meer
Lees meer...