Tom Holland pitchte idee voor origin story van James Bond bij Sony

In december verscheen Spider-Man: No Way Home in de zalen en volgende maand is Tom Holland opnieuw te zien in de hoofdrol van een film. Daarbij gaat het om de film Uncharted, gebaseerd op het gelijknamige spel. Het idee voor die film kwam – via een omweg – van Tom Holland zelf. Al had die daar eerst een ander plan mee.

Tom Holland is op dit moment bezig met de promo voor zijn nieuwe film Uncharted. Daarin speelt hij de rol van de jonge Nathan Drake. Uncharted is gebaseerd op de gelijknamige videogame waarin Drake enkele jaren ouder is. In de film zal Nathan Drake dus enkele jaren jonger zijn dan hij in het spel is.

James Bond origin story

In een interview met Total Film liet Tom Holland weten dat het idee voor Uncharted eigenlijk van hem kwam. “Ik had een meeting met Sony, na of tijdens de opnames van Spider-Man: Far From Home, om een idee te pitchen over een film over de jonge James Bond“, legt de acteur uit. “Het was de origin story van James Bond. Het sloeg nergens op en het werkte niet. Maar het was een kinderdroom en ik denk niet dat de Bond-franchise erin geïnteresseerd was.”

Er kwam dus geen origin story van James Bond, maar het idee inspireerde Sony wel voor het plot van Uncharted. “Het idee van een jonge James Bond, deed ons nadenken over een origin story van Nathan Drake in de plaats van een toevoeging aan de games. Zo kwam het gesprek op gang.” Het idee voor Uncharted kwam dus, via een omweg langs James Bond, van Tom Holland zelf.

Uncharted wordt geregisseerd door Ruben Fleischer die eerder ook Zombieland maakte. Naast Tom Holland zijn ook Mark Wahlberg (Victor Sullivan), Sophia Ali (Chloe Frazer), Tati Gabrielle (Braddock) en Antonio Banderas (Moncada) in de film te zien.

Bekijk hier de trailer voor Uncharted:

Uncharted verschijnt op woensdag 23 februari 2022 in de Belgische zalen.

Meer
Lees meer...