‘James Bond’ viert 60ste verjaardag met muziekdocumentaire ‘Sound of 007’

De James Bond-franchise wordt volgend jaar 60 en dat moet gevierd worden, vinden ze bij producent MGM. Eind 2022 komt er namelijk een documentaire uit, waarin de muziek uit de films centraal staat. The Sound of 007 zal dieper ingaan op hoe die muziek tot stand is gekomen, wie ze maakte en hoe belangrijk het was voor het verhaal. De documentaire zal op Apple TV+ verschijnen.

Nadat No Time To Die werd uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus in 2020, lijkt het alsof het team achter James Bond toch niet heeft stilgezeten. Volgend jaar, in oktober 2022, wordt de franchise namelijk 60 jaar en daarvoor zullen producenten MGM en Eon Productions samenwerken aan de muziekdocumentaire The Sound of 007

Back in business

De nieuwe documentaire zal in de geschiedenisboeken duiken, want in 60 jaar is er in de franchise heel wat muziek de revue gepasseerd. Van Goldfinger van Shirley Bassey uit 1965 tot A View to a Kill van Duran Duran uit 1985. En van Die Another Day van Madonna uit 2002 tot No Time To Die van Billie Eilish uit 2020. Er zijn heel wat bekende artiesten die al de kans kregen om muziek te schrijven voor een van de bekendste franchises ter wereld. 

Daarnaast zal The Sound of 007 natuurlijk ook dieper ingaan op de originele soundtrack van de films. Hoe de geluidsapparatuur over de jaren heen is veranderd, hoe de kwaliteit van orkestversies verbeterde, enzovoort. Over 60 jaar filmmuziek is heel wat te vertellen. De documentaire zal in oktober 2022 op Apple TV+ verschijnen, tegen dan weten we waarschijnlijk ook al wie Daniel Craig zal vervangen als nieuwe James Bond. Laatst liet producer Barbara Brocolli alvast weten open te staan voor een non-binaire 007, maar of dat ooit ook het geval zal zijn, valt nog af te wachten. 

Kan je niet wachten? Beluister hier alvast alle theme songs uit 60 jaar James Bond.

Meer
Lees meer...