‘James Bond’-producer staat open voor non-binaire 007

Dat No Time To Die de laatste James Bond-film met Daniel Craig zou zijn, dat wisten we al lang. Sindsdien speculeren fans alvast graag over wie de opvolger zou kunnen worden. In een podcast-interview voor Girls on Film vertelt 007-producer Barbara Broccoli alvast dat een non-binaire James Bond tot de opties behoort.

Het is een van dé meest gestelde vragen in Hollywood de laatste tijd: wie wordt de nieuwe James Bond? Ook producer Barbara Broccoli krijgt regelmatig met die vraag te maken. Eerder hield zij vast aan het feit dat James Bond nooit gespeeld zou kunnen worden door een vrouw, en daar lijkt ze ook niet meteen op terug te komen. Tijdens een interview met podcast Girls On Film bleek ze wel open te staan voor een non-binaire James Bond, misschien niet meteen maar wel in de toekomst. 

De juiste persoon

“Ik denk niet dat ik een film wil maken waar een vrouw een man speelt. Er moeten gewoon meer films over vrouwen komen”, zei Broccoli tijdens het interview. Wanneer ze de vraag kreeg over een eventuele non-binaire James Bond, antwoordde de producer niet meteen afwijzend. “Wie weet … Het staat echt open, we willen gewoon een Britse persoon in die rol, en Britten … die kunnen vanalles zijn, dat weten we.” In een eerder interview met de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter liet de producer ook al weten dat het niet uitmaakt welke achtergrond de nieuwe James Bond-acteur heeft. Ze zoeken gewoon naar de juiste persoon op de juiste plaats. 

Wie die juiste persoon is, dat staat nog ter discussie. Wel liet Broccoli weten dat de keuze ergens in de eerste helft van 2022 zal worden gemaakt. Ondertussen zijn er toch al een aantal namen die zowel bij fans als bookmakers hoog op het lijstje staan.

Britse charme

Op dat lijstje staat onder andere Peaky Blindersacteur Cillian Murphy, die zonder twijfel is uitgegroeid tot een fan favorite. Toch zou de Schotse acteur iets te oud zijn om aan zijn termijn als James Bond te beginnen. Daarnaast staat ook The Witcheracteur Henry Cavill hoog aangeschreven. Cavill is de laatste jaren niet weg te slaan van het scherm en was onder andere ook te zien in Enola Holmes en als Superman in Man of Steel.

Britse acteurs met de naam Tom kunnen niet ontbreken, want ook Tom Hardy (Venom, Mad Max, …) en Tom Ellis (Lucifer, Merlin, …) staan op het lijstje. De twee hebben ongeveer dezelfde leeftijd en zijn zonder twijfel ook enorm populair bij zowel het grote als kleinere publiek. Een andere naam die veel werd vermeld is die van Idris Elba. Velen hoopten dat de 49-jarige acteur uit onder andere Thor, The Suicide Squad en The Harder They Fall de eerste James Bond met kleur zou worden, maar de acteur heeft de geruchten zelf al ontkend. Of het een van deze acteurs wordt, of dat de producers toch met een verrassing uit de bus zullen komen, valt dus af te wachten.

Bekijk de trailer van No Time To Die, de laatste James Bond-film met Daniel Craig hier:

Meer
Lees meer...