Acteur Henry Cavill bevestigt: Opnames voor ‘Enola Holmes 2’ afgerond

Na de release van de eerste Enola Holmes werd al snel duidelijk dat het publiek een vervolg verwachtte. Het verhaal over het jongere zusje van Sherlock Holmes kwam eind 2020 op Netflix en was al snel een van de meest bekeken films op de streamingdienst. Een tweede film kon dus niet achterblijven, en die werd een aantal maanden later dan ook bevestigd. Ondertussen zitten de opnames er dus op, zo vertelt acteur Henry Cavill op Instagram.

De eerste film gaat over Enola Holmes, gespeeld door Stranger Things-ster Millie Bobby Brown, die niet langer in de schaduw van haar oudere broer Sherlock, gespeeld door Henry Cavill, wil leven. Nadat haar moeder verdwijnt, begint ze zelf een zoektocht, ondanks het advies van haar oudere broers. Zo ontdekt ze heel wat over haar familiegeschiedenis en ontmoet ze viscount Tewkesbury.

Razend populair

Enola Holmes was razend populair op Netflix en werd met zijn 76 miljoen kijkers in een maand tijd een van de best bekeken Netflixfilms ooit. Vooral de cast, die naast Brown en Cavill ook nog bestond uit Sam Claflin, Helena Bonham Carter en Louis Partridge, zorgde naast het leuke verhaal voor het grote succes. Vooral Louis Partridge werd een fan favourite. Enola Holmes was zijn eerste job als acteur, maar al snel werd duidelijk dat het niet zijn laatste zou zijn. De Brit ging viraal op TikTok en hangt ondertussen in postervorm op de muur van veel jongeren.

In mei dit jaar kondigde Netflix het vervolg aan. In Enola Holmes 2 keert de volledige cast terug voor een vervolg op het eerste succes. Millie Bobby Brown, die de film ook producet, was na de release van de eerste film alvast enthousiast over een tweede film. “Er is meer te vertellen. Het verhaal is nog niet gedaan. Ze is nog niet opgegroeid, dus er is geen conclusie. Dus er is zeker meer om te laten zien op het scherm”, vertelde ze aan de Amerikaanse site Deadline.

Sherlock

Ook Henry Cavill zal dus terugkeren in de rol van Sherlock Holmes, de favoriete broer van Enola. Cavill, die ook nog altijd in de running is om de nieuwe James Bond te worden, begon ongeveer drie maanden geleden met de opnames van de sequel. Gisteren liet hij via een filmpje op Instagram weten de opnames afgerond te hebben. Wanneer de film uitkomt is niet duidelijk, maar wij zijn alvast benieuwd naar hoe het verhaal verder gaat!

Bekijk de trailer van de eerste Enola Holmes hieronder:

Meer
Lees meer...