Apple TV+ lanceert volgende week eerste Zuid-Koreaanse original serie ‘Dr. Brain’

Zuid-Koreaanse series zijn populairder dan ooit en dus kon ook Apple TV+ niet achterblijven. Op donderdag 4 november lanceert het zijn eerste Zuid-Koreaanse Apple Original met de zesdelige sci-fi-dramareeks Dr. Brain.

Zuid-Koreaanse series zijn al langer aan een wereldwijde opmars bezig, maar sinds het gigantische succes van Squid Game op Netflix is hun populariteit alleen nog maar toegenomen. Ook andere streamingdiensten proberen een graantje van dat succes mee te pikken.

Apple TV+ hoopt het succes van Squid Game te herhalen met hun eigen serie Dr. Brain. Deze reeks volgt de briljante hersenwetenschapper Go Se-won, die een gruwelijke tragedie doormaakt wanneer zijn familie het slachtoffer wordt van een mysterieus ongeluk. Wanhopig om te ontdekken wat er is gebeurd, experimenteert hij op zichzelf door ‘hersensynchronisaties’ uit te voeren met overleden personen om toegang te krijgen tot hun herinneringen. Zo hoopt hij aanwijzingen te krijgen over wat er met zijn zoontje is gebeurd.

Bekende cast

Dr. Brain is van de hand van de succesvolle filmmaker Kim Jee-woon, die vooral bekend is van de films A Tale of Two Sisters, I Saw the Devil en The Good, the Bad, the Weird. Voor die laatste twee films werkte hij samen met Lee Byung-hun, die Front Man speelt in Squid Game.

De hoofdrol in Dr. Brain is voor Lee Sun-kyun, die wereldwijde bekendheid verwierf met zijn rol in meervoudig Oscarwinnaar Parasite. In die film speelde Lee Park Don-ik, de vader van de rijke familie. In Dr. Brain wordt hij onder andere bijgestaan door Park Hee-soon, die op dit moment te zien is in de nieuwe Netflixreeks My Name, Lee Jae-woon (Sisyphus: The Myth, Record of Youth), Yoo Teo (Vagabond) en Son Seok-koo (D.P.).

De eerste aflevering van Dr. Brain verschijnt op Apple TV+ op donderdag 4 november. Daarna volgt wekelijks een nieuwe aflevering tot de seizoensfinale op 10 december.

Bekijk hier de trailer van Dr. Brain:

Meer
Lees meer...