Daniel Craig over kandidaat-opvolger als James Bond: “Over my dead body”

Als het van Daniel Craig afhangt, is er alvast één iemand die we zeker mogen schrappen als volgende James Bond. In een interview met de Schotse talkshowhost Lorraine Kelly zei hij toen de naam van zijn goede vriend Hugh Jackman viel al lachend “Hij wordt het niet, over mijn lijk!”.

Nu No Time To Die deze week eindelijk uitkomt in de cinema worden de speculaties over de opvolger van Daniel Craig als James Bond alleen maar luider. Al sinds de Britse acteur vier jaar geleden bekendmaakte nog één keer in de huid van de bekende geheime agent te zullen kruipen, duiken regenmatig nieuwe namen op.

Producers Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson verduidelijkten recent nog dat ook de volgende James Bond een man zal zijn. Verder beklemtoonden ze in datzelfde interview dat de zoektocht naar een opvolger van Craig nog niet begonnen is. Toch hebben de bookmakers hun duidelijke favorieten. Zij dichten op dit moment onder andere Regé-Jean Page, Tom Hardy, James Norton, Idris Elba en Sam Heughan veel kans toe.

Hugh Jackman

Heel wat lager op de lijst vinden we Hugh Jackman terug. De 52-jarige Australiër zou in 2006 gepolst zijn, maar weigerde die toen omdat hij zich wou focussen op zijn rol als Wolverine. Recent onthulde Daniel Craig in de documentaire Being James Bond op Apple TV+ dat het Jackman was die hem leerde omgaan met en genieten van zijn recent verkregen roem. Dat gebeurde toen de twee vrienden in 2009 enige tijd samen op het podium stonden voor het theaterstuk Steady Rain.

Toen dat verhaal afgelopen weekend in een Schotse talkshow ter sprake kwam en host Lorraine Kelly polste naar de mogelijkheid van Hugh Jackman als opvolger, reageerde Craig heel duidelijk. “Hij wordt het niet, over my dead body“, zei de Brit al lachend. De acteur had daarna ook nog een kort woordje van advies voor zijn opvolger. “Kom gewoon opdagen en doe je best”, zei hij.

Meer
Lees meer...