‘Regé-Jean Page is niet in de running als volgende James Bond’

Al sinds Regé-Jean Page begin april bekendmaakte dat hij niet te zien zal zijn in het tweede seizoen van Bridgerton op Netflix wordt er druk gespeculeerd op zijn toekomst. Eén van de pistes is daarbij soms genoemd wordt, is dat Page de volgende James Bond zou worden. Volgens een inside bron in de Daily Star mogen we dat gerucht echter naar de vuilbak verwijzen.

Op Kerstmis 2020 verscheen Bridgerton op Netflix. Niet veel later groeide de serie uit tot het best bekeken programma ooit op de streamingdienst. Dat succes had Bridgerton onder andere te danken aan Regé-Jean Page. De Britse acteur schitterende als de Duke Simon Bassett en wist ook op andere manieren heel wat fans voor zich te winnen.

Aangezien het tweede seizoen van Bridgerton niet meer zal draaien rond het koppel Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon Bassett, maar rond Anthony, de oudste broer van de familie, was het al duidelijk dat Page een kleinere rol zou krijgen. Toch kwam het voor iedereen als een verrassing toen hij besliste om de reeks volledig te verlaten.

Regé-Jean Page Bridgerton
Regé-Jean Page in ‘Bridgerton’ – Bron: Netflix

Cameo’s geweigerd

Even bestond nog de hoop dat Regé-Jean Page toch enkele cameo’s zou hebben, maar dat zag de acteur blijkbaar niet zitten. Hij zou zelfs een deal van 50.000 dollar per aflevering hebben geweigerd omdat hij het wereldwijde succes van Bridgerton in andere rollen wil verzilveren. Zo zal hij binnenkort te zien zijn als host van Saterday Night Live en meespelen de films The Gray Man en Dungeons & Dragons.

Regé-Jean Page wordt echter ook in verband gebracht met een iconisch personage. Nu Daniel Craig voor het laatst in de huid van de Britse spion is gekropen, moet er namelijk een nieuwe 007 gevonden worden. Eén van de namen die daarbij vaak genoemd wordt, is die van Regé-Jean Page. Bij sommige bookmakers prijkt de Brit zelfs helemaal bovenaan.

Zoektocht nog niet begonnen

Die geruchten zijn volgens een insider in de Daily Star echter op niets gebaseerd. “Producer Barbara Broccoli zal een nieuwe 007 pas overwegen als Daniel Craig zijn No Time To Die-promotie heeft afgerond, simpelweg uit respect voor Daniel”, klinkt het. “We zijn bijna een jaar verwijderd van de start van die zoektocht en in die tijd zullen nog andere namen in beeld komen.

“Barbara is nooit iemand die gewoon de populairste van het moment kiest. Iedereen moet auditie doen en een keuringsproces doorlopen. Iedereen … ja, iedereen moet voor haar tests slagen. En die tests beginnen ten vroegste volgend jaar”, legt de bron uit.

“Bond kan eender welke kleur hebben”

Het is dus nog steeds mogelijk dat Regé-Jean Page uiteindelijk gekozen zal worden als volgende James Bond, al zijn daarover op dit moment nog geen contacten geweest. Page zou daarmee de eerste gekleurde 007 ooit zijn. Vorig jaar beklemtoonde producer Barbara Broccoli nog James Bond voor haar “eender welke kleur kan hebben”, al moet het wel sowieso een man zijn.

Meer
Lees meer...