Shonda Rhimes laat zich uit over eventuele cameo voor Regé-Jean Page in seizoen 2 van ‘Bridgerton’

Het nieuws dat Regé-Jean Page niet terugkeert voor het tweede seizoen van Bridgerton is duidelijk door heel wat fans nog steeds niet verteerd. Dat merkt ook producer Shonda Rhimes. In een interview met Vanity Fair zegt zij geschokt te zijn van de vele reacties die dat nieuws met zich meebracht.

Het eerste seizoen van Bridgerton draaide rond het koppel Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon Bassett (Regé-Jean Page). Maar net zoals in de boeken waarop de reeks is gebaseerd, zal dat bij het vervolg niet zo zijn. Netflix maakte namelijk al bekend dat seizoen 2 zal gaan over de broer van Daphne, Anthony Bridgerton.

Toch gingen de meeste fans er vanuit dat we ook in het tweede seizoen de Duke nog zouden te zien krijgen, maar daar besliste Regé-Jean Page zelf anders over. Hij gaf namelijk aan niet terug te keren voor het vervolg van Bridgerton. Volgens hem is het verhaal van de Duke namelijk afgerond.

“Heeft het erg druk”

Er zijn echter steeds meer geruchten dat Page een voorstel heeft gekregen om enkele cameo’s te doen in dat tweede seizoen. In Vanity Fair reageerde Shonda Rhimes op die berichten. “We hebben aan het begin van seizoen één een deal voor één seizoen met hem gesloten. Dat was het plan: kom en doe een seizoen als de hertog. Al het andere dat extra was en niet echt het plan was toen we begonnen, was niet het plan toen we klaar waren”, zegt ze.

Later in dat interview gaf Rhimes wel toe dat ze aan Page en enkele andere personages uit het eerste seizoen had gevraagd om cameo’s te doen in seizoen 2. Of de Duke op die vraag is ingegaan, wil ze echter niet zeggen. “Er zijn een heleboel fantastisch interessante gesprekken gaande, voornamelijk omdat ik denk dat mensen moeilijk loslaten”, blijft ze op de vlakte. “Maar hij het natuurlijk ook wel erg druk.”

Wanneer Bridgerton seizoen 2 precies verschijnt, is nog niet bekend. Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...