Andrew Garfield wil terug in de rol van Spider-Man kruipen

Het gaat hard voor Andrew Garfield, want na het grote succes van tick, tick … BOOM wil de acteur nu graag terugkeren als Spider-Man in een nieuwe film. Tijdens een interview met het Amerikaanse blad Variety deed hij zijn boekje open over een eventuele terugkeer als Peter Parker.

(Opgelet: dit artikel bevat spoilers voor Spider-Man: No Way Home)

In 2012 en 2014 was Andrew Garfield, als tweede Peter Parker na acteur Tobey Maguire, te zien in The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2. Een derde film kwam er nooit, maar toch ziet de acteur een nieuwe film zeker zitten. Hoewel acteur Tom Holland nu hét gezicht van Spider-Man is, is die kans toch niet verkeken. Garfields versie van de superheld leeft namelijk in een ander universum, ook als Spider-Man.

The Amazing Spider-Man 3

Terwijl acteur Tobey Maguire Spider-Man 1, 2 en 3 had en ook Tom Holland onlangs in zijn derde film als Spider-Man te zien was, is Andrew Garfield de enige die slechts twee films kreeg. Na een aantal kritische commentaren op The Amazing Spider-Man 2, besloot Sony te stoppen met die franchise en een deal aan te gaan met Marvel Studios om Spider-Man naar het Marvel Cinematic Universe te brengen. De rest is geschiedenis, want in 2016 maakte Tom Holland zijn opwachting in Captain America: Civil War.

In Spider-Man: No Way Home was de kans daar dan toch. Zowel Andrew Garfield als zijn voorganger Tobey Maguire kropen terug in de rol van Spider-Man om Tom Hollands versie te helpen in zijn strijd tegen de vijanden uit de vorige films. Hoewel de terugkeer eenmalig leek te zijn, vertelde acteur Andrew Garfield in een recent interview met Variety dat hij een terugkeer toch zou zien zitten.

Open deuren

“Ik sta open voor nieuwe projecten als Spider-Man, maar enkel als het juist aanvoelt”, vertelt hij. Volgens hem staat Peter Parker gelijk aan er zijn voor de mensen en al het goede dat daar bij komt. “Hij heeft ontzettend veel empathie, maar verlies en strijd zijn hem ook niet onbekend. Als ik een kans krijg om daar terug in te vallen, dan wil ik het op een juiste manier doen. Dan wil ik zeker zijn van mijn stuk.”

Toch kreeg de Peter Parker van Garfield al heel wat diepte in Spider-Man: No Way Home. Door een aantal scènes die hij had met de andere Peters en met MJ (Zendaya) kon hij zijn personage de nodige boost geven om zichzelf te vergeven en verder te gaan met het leven. Of Andrew Garfield ooit echt de kans zal krijgen om zijn eigen Spider-Man-trilogie af te werken, valt nog af te wachten.

Bekijk de trailer van Andrews laatste film The Amazing Spider-Man 2 hier:

Meer
Lees meer...