Acteur Andrew Garfield is een gigantische ‘Cobra Kai’-fan: productie praat over eventuele rol

Het gaat hard voor acteur Andrew Garfield. Hoewel het leek alsof hij heel lang van het grote (en kleine) scherm was verdwenen, is hij nu helemaal terug. Dit jaar was hij te zien in tick, tick…Boom van Lin-Manuel Miranda, maar voor velen zal Garfield altijd de tweede Spider-Man blijven. Toch ziet het er nu naar uit dat de acteur binnenkort (misschien) te zien zal zijn in nog een andere productie. Hij is namelijk gigantische fan van de Netflixserie Cobra Kai, en dat was al reden genoeg voor de makers om een eventuele rol voor Garfield in overweging te nemen.

Tijdens de perstour voor zijn meest recente film tick, tick…Boom werd Andrew Garfield verrast door Netflix. Een aantal maanden eerder had de acteur het al over zijn favoriete Netflixserie Cobra Kai, en dus zorgde de streamingdienst voor een aangepaste verrassingsvideo van een aantal castleden. Wat volgde was een sprakeloze Andrew Garfield, die helemaal starstruck naar zijn grote helden, acteurs Ralph Macchio en William Zabka, staarde. Toch was Garfield niet de enige die enthousiast was, want de productie van Cobra Kai vond het een eer om zo graag gezien te worden door een grote naam uit Hollywood.

Seizoen 6

Het vierde seizoen van Cobra Kai komt nu vrijdag, 31 december 2021, uit op Netflix en ook het vijfde seizoen is al in aantocht. De serie is een spin-off van de Karate Kid-films uit de jaren ’80 en brengt ook originele personages als Daniel LaRusso, Johnny Lawrence en John Kreese terug. De reeks werd al snel een wereldwijd succes, en is zowel bij jongeren als volwassenen zeer geliefd. En dus ook bij acteur Andrew Garfield.

Maar die liefde lijkt nu wederzijds, want in een interview met de Amerikaanse website Collider vertelden Cobra Kai-showrunners Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg en Josh Heald over Andrew en over hoe vereerd ze zich voelden. “Wij waren ook een beetje starstruck toen we zagen hoeveel hij van de show hield. Wij zijn ook fan van hem”, vertelde Hurwitz. Of hij een rol klaarheeft voor de acteur in seizoen 6, dat laat hij nog in het midden. “Ik denk dat we hem een unieke rol zouden moeten geven, met een unieke invalshoek en een uniek gevoel. Zodat hij zeker niet lijkt op een ander personage in de serie.” Toch zou Hurwitz het zien zitten om Andrew Garfield te verwelkomen. “Ik moet waarschijnlijk zwijgen, maar wie weet? Misschien is hij ooit te zien, en dan wil ik dat niet verpesten door nu te veel te zeggen.” Wij zien een cameo alvast zitten!

Bekijk de verrassingsvideo van de Cobra Kai-cast hieronder:

Nog op zoek naar een serie om te bingen? Bekijk hier onze lijst met de 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...