’tick, tick…Boom!’: de meest geanticipeerde musical met Andrew Garfield staat nu op Netflix

Dé musical van het jaar is vanaf nu te bekijken op Netflix en hij wordt geregisseerd door Lin-Manuel Miranda, een expert op dat gebied. The Amazing Spider-Man-acteur Andrew Garfield kruipt in de huid van Jonathan Larson, de bedenker van Rent, in de verfilming van zijn autobiografische werk tick, tick…Boom!.

Een jonge man die op het punt staat 30 te worden, werkt als ober in een restaurant in New York terwijl hij werkt aan een theatertekst. Hierin steekt hij al zijn energie en creativiteit in de hoop dat het de volgende grote Amerikaanse musical zal worden. Dat is wat Jonathan Larson overkwam, de geliefde toneelschrijver die verantwoordelijk was voor de hitmusical Rent. Tijdens zijn korte carrière, Larson stierf op amper 35-jarige leeftijd, slaagde hij er toch in nog een hit te ontwikkelen genaamd tick, tick…Boom!. Om een hulde te brengen aan zijn bijdrage aan de musicalindustrie, stapte regisseur Lin-Manuel Miranda in zee met Netflix om het te verfilmen.

tick, tick…Boom!

Vanaf vandaag, vrijdag 19 november, kunnen we met de film tick, tick…Boom! reizen naar 1990 om kennis te maken met Jonathan Larson (Andrew Garfield). Dat is een opkomende theatercomponist die te maken krijgt met liefde, vriendschap en de druk om iets fantastisch te creëren voordat zijn tijd om is. De film is een autobiografisch portret van het creatieproces van Larsons andere musical, de monsterhit Rent.

(tekst loopt door onder de post)

Cast & crew

Aan het hoofd van dit ambitieuze project staat Lin-Manuel Miranda, een van de grootste kenners van musicals van dit moment en geen onbekende op Broadway. Daarnaast is Miranda componist, tekstschrijver, acteur, zanger, toneelschrijver en producent. Zo produceerde hij onlangs de theaterhits In the Heights en Hamilton, waarvan de laatste te zien is op Disney+.

De Netflix-musicalfilm is het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda en het muzikale debuut van Andrew Garfield. Hij wordt vergezeld door Alexandra Shipp (X-Men: Apocalypse), Robin de Jesus (The Boys in the Band), Joshua Henry (Sex and the City), MJ Rodriguez (Pose), Bradley Whitford (Get Out), Tariq Trotter (Zoolander 2), Judith Light (Who’s the Boss?) en indien je haar nog niet voldoende zag in The Princess Switch 3, ook Vanessa Hudgens. Steven Levenson (Dear Evan Hansen) schreef het scenario voor de film, die geproduceerd wordt door Oscarwinnaars Brian Grazer en Ron Howard.

Aan de reacties op Twitter te lezen, van de mensen die er vroeg bij waren om de musicalfilm te bekijken, is het een meesterwerk dat meerdere awards verdient.

Meer
Lees meer...