Netflixfilm ’tick, tick…Boom!’ is Andrew Garfields muzikale debuut

Netflix lostte onlangs de trailer voor de nieuwe film ’tick, tick..Boom!’, waar we onder andere The Amazing Spider-Man-acteur Andrew Garfield , High School Musical-ster Vanessa Hudgens en X-Men-actrice Alexandra Shipp in de hoofdrollen zullen zien.

Garfield vertolkt Larson (personage Jon) in het autobiografische project, dat zich richt op de reis van een componist naar het creëren van de volgende grote Amerikaanse musical, na een poging van maar liefst acht jaar, schrijft US Weekly. “Mijn personage probeert gedurende de film uit te vinden wat dit getik is: Is het het feit dat hij 30 jaar wordt? Is het omdat hij gefaald heeft? Is het de biologische klok van zijn vriendin, in combinatie met de druk van zijn carrière?” legde Garfield uit aan The New York Times. “Of gaat het om zijn vrienden die op zeer jonge leeftijd hun leven verliezen door de aidsepidemie?”

De cast

Vanessa Hudgens, MJ Rodriguez en Alexandra Shipp vergezellen Garfield op het grote scherm, samen met bekende Broadwayacteurs Robin de Jesús, Jordan Fisher en Joshua Henry. Judith Light van The Politician en Bradley Whitford van The West Wing zijn ook van de partij.

De inspiratie

Lin-Manuel Miranda (Hamilton, In The Heights) is al lang fan van het werk van Jonathan Larson en was vooral ontroerd door zijn gelijknamige autobiografische musical tick, tick…Boom! nadat hij het in 2001 als student had gezien. “Dit is eigenlijk de musical van de man die me er in de eerste plaats toe aanzette om musicals te beginnen schrijven”, herinnerde hij zich aan The New York Times in september 2021. “Ik castte Andrew in mijn hoofd waarschijnlijk al een jaar voordat ik er effectief met hem zelf over sprak.”

Garfield gaf toe dat deze musical hem meer leerde dan hij ooit had verwacht. “Het is een vreemd iets als er iemand is zoals mijn personage Jon, waar je voorheen geen relatie mee had en dan is er nu ineens deze mysterieuze connectie die ik nooit, maar dan ook nooit meer los zal laten”, vertelde The Amazing Spider-Man-acteur nog aan The New York Times. “Ik voel me zo gelukkig dat ik heb kennisgemaakt met Jon, want nu weet ik niet meer wie ik zelf was voordat ik Jon was.”

De stem

Fans zijn niet de enigen die niet wisten dat Garfield kon zingen – hij heeft zelfs zichzelf verrast. “De jury is nog steeds in overleg”, grapte de acteur over zijn muzikale talent tijdens een optreden in The Late Show With Stephen Colbert dit jaar. “Ik heb nog nooit gezongen. Het was een beetje een wilde gok.”

De Britse ster herinnerde zich een gesprek met zijn massagetherapeut Gregg Miele, een gemeenschappelijk vriend van Lin-Manuel Miranda, dat de bal aan het rollen bracht. “Lin-Manuel vroeg op een dag: ‘Hé, Gregg, kan Andrew Garfield zingen?'”, vertelde de acteur. “En Gregg zei meteen: ‘Hij heeft de mooiste stem, die van een engel.’ En toen belde Gregg mij en hij zegt: ‘Hé, Andy, kan je zingen? Lin denkt namelijk dat je kan zingen.'”

De film zal vanaf 19 november te zien zijn op Netflix.

Bekijk alvast de volledige trailer van de autobiografie met Andrew Garfield hieronder:

Kijk terwijl je wacht ook zeker eens tussen onze top 50 van beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...