Musical ‘tick, tick…Boom!’ van Lin-Manuel Miranda met Andrew Garfield voor Netflix krijgt eerste trailer

Netflix deelde zojuist een eerste trailer van tick, tick…Boom! Die musical is het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda en heeft met Andrew Garfield alvast een grote naam als hoofdrolspeler te pakken.

Lin-Manuel Miranda kennen we natuurlijk allemaal als de man achter het Broadwaysucces Hamilton. Deze eigentijdse musical veroverde al snel de Verenigde Staten en was keer op keer in een recordtempo uitverkocht. Disney+ kocht dan ook de rechten om een opname van de voorstelling toe te mogen voegen aan hun catalogus. Ook daar was de belangstelling gigantisch.

Talloze prijzen

Eerder boekte Lin-Manuel Miranda ook met In the Heights al successen op Broadway. Daar kon hij al een Pulitzer Prize, drie Tony Awards, drie Grammy Awards, een Emmy Award en nog heel wat andere prijzen in de wacht te slepen. Met Hamilton wist hij zijn prijzenkast alleen nog maar meer uit te breiden.

Toch is de honger van Lin-Manuel Miranda allesbehalve gestild. Als componist werkte hij al mee aan Moana en als acteur was hij te zien in Mary Poppins Returns en His Dark Materials.

Recent waagde Miranda zich echter weer aan iets nieuws. Voor tick, tick…Boom!, een bewerking van de gelijknamige autobiografische musical van Rent-maker Jonathan Larson, kroop de Amerikaan voor het eerst in de regisseursstoel.

Synopsis

In die musical speelt Andrew Garfield Jon, een jonge theatercomponist die in 1990 aan tafel zit in een restaurant in New York City terwijl hij schrijft aan wat hij hoopt dat de volgende grote Amerikaanse musical zal zijn. Dagen voordat hij zijn werk zal laten zien in een make-or-break performance, voelt Jon de druk van overal: van zijn vriendin Susan (Alexandra Shipp), die droomt van een artistiek leven buiten New York City, van zijn vriend Michael (Robin de Jesús), die zelf zijn droom heeft opgegeven voor financiële zekerheid.

Tick, tick…Boom! is dit najaar in een beperkt aantal cinema’s te zien en verschijnt daarna op Netflix voor het brede publiek.

Bekijk de trailer van tick, tick…Boom!

Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...