‘Hamilton’ meer dan dubbel zoveel keer bekeken als Netflix-producties

Door de coronacrisis moest de hele wereld zoveel mogelijk thuis blijven. Gelukkig hadden we nog onze favoriete streamingplatformen, waarmee we onze zeeën van tijd konden vullen. En blijkbaar was juli een maand voor musicals, want Hamilton werd bijna drie keer zoveel bekeken als eender welke Netflix-productie.

Entertainmentmagazine Variety kreeg de resultaten in handen van een grootschalig onderzoek naar de kijkgewoonten van Amerikanen in de maand juli. En die waren opvallend. De film van de musical Hamilton werd namelijk door bijna 40 procent (37,1 om precies te zijn) van de ondervraagden bekeken. Dat klinkt niet zoveel, tot je ziet op welk percentage de nummer twee blijft steken.

Netflix op twee en drie

De tweede meest bekeken film of serie in de maand juni, was de Netflix-reboot van Unsolved Mysteries. Die werd bekeken door net geen 14 procent (13,7 om correct te zijn) van de ondervraagden. Op drie stond de Netflix Original The Old Guard. De film, met “onze” Matthias Schoenaerts en Charlize Theron, werd door 10,6 procent van de respondenten bekeken.

Broadway

Dat die cijfers niet gelijklopen met die in België, is logisch. Hamilton is namelijk terug te vinden op streamingplatform Disney+ en dat zal pas vanaf 15 september bij ons beschikbaar zijn. Maar toch staat het nu al vast dat het platform en Hamilton een gigantisch succes zullen worden. Want geef toe: Wie wil nu niet een beetje Broadway in z’n woonkamer?

Meer
Lees meer...