Opnames voor ‘Cobra Kai’ seizoen 5 zijn afgerond

Het vierde seizoen moet nog uitkomen, maar toch zijn ook de opnames voor het vijfde seizoen van Cobra Kai al afgerond. Dat liet showrunner Jon Hurwitz weten via Twitter. De opnames voor seizoen 5 begonnen eerder dit jaar, en het afgewerkte product zal waarschijnlijk eind 2022 te zien zijn op Netflix. Eerst is er nog seizoen 4, dat op 31 december 2021 op de streamingdienst verschijnt. 

Cobra Kai begon in 2018 en is sindsdien een van de meest populaire Netflixreeksen. Het verhaal gaat verder op de The Karate Kid-films van de jaren ‘80 en bevat zelfs een aantal castleden uit de originele film. Onder andere Ralph Macchio (Daniel DeRusso) en William Zabka (Johnny Lawrence) zijn te zien in de serie, en nemen daarmee hun rol als eeuwige rivalen terug op. In het tweede seizoen kwam ook acteur Martin Kove terug aan boord als opper-sensei John Kreese. Het vierde seizoen is vanaf volgende week te zien op Netflix, en ook het vijfde is dus onderweg.

Nog niet het einde

Met de komst van een vierde en vijfde seizoen, gaat het hard voor Cobra Kai. Toch betekent het vijfde seizoen nog niet het einde voor de populaire serie. In een interview met Screen Rant liet producer Josh Heald weten dat ze nog veel meer in petto hebben. “We hebben nog niet naar het einde toe geschreven in seizoen 5. We kunnen niet geloven dat we dit jaar twee reeksen van de serie hebben gedraaid en dat we zoveel verder zitten dan de kijker. Seizoen 5 wordt echt een gigantisch seizoen, met heel veel nieuwe smaken en veel dingen die jullie nog niet eerder hebben gezien. En het is niet het einde.”  

Wat dus wel op zijn einde is gelopen, zijn de opnames van dat seizoen. Via een tweet liet showrunner Jon Hurwitz weten dat seizoen 5 erop staat. In zijn tweet zegt Hurwitz vaarwel tegen Atlanta, waar de serie wordt opgenomen, en dat deed hij in een passend kostuum. Hoewel we dus nog wel een tijdje moeten wachten op dat seizoen, hebben we eerst nog seizoen 4 om naar uit te kijken. Dat seizoen komt volgende week vrijdag, op 31 december 2021, uit op Netflix en uit de trailer blijkt alleszins dat er een heuse strijd zal losbarsten tussen DeRusso en Lawrence aan de ene kant, en Kreese aan de andere kant. In het nieuwe seizoen zal ook acteur Thomas Ian Griffith opnieuw te zien zijn als Terry Silver. Hij speelde die rol eerder al in de derde Karate Kid-film. 

Cobra Kai seizoen 4 komt op 31 december 2021 uit op Netflix. Bekijk de trailer hier.

Meer
Lees meer...