‘Loki’ seizoen 2 komt dichterbij: opnames zouden in de zomer van start gaan

Het eerste seizoen van de Disney+-serie Loki ging in juni 2021 in première en ook het tweede lijkt er nu aan te komen. Het magazine Backstage liet weten dat de opnames gepland zouden staan in de zomer, in de Pinewood Studios in het Verenigd Koninkrijk. Officiële bronnen als Marvel en Disney hebben dat echter nog niet bevestigd.

Op 9 juni 2021 kwamen de eerste twee afleveringen van Loki uit op Disney+. De reeks was na WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier al de derde uit fase vier van het Marvel Cinematic Universe. Op het einde van de allerlaatste aflevering werd duidelijk dat Loki zou terugkeren voor een tweede seizoen. De productie van dat seizoen zou dus binnenkort van start gaan.

Variants

In het eerste seizoen zagen we hoe Loki (Tom Hiddleston) na het stelen van de Tesseract in Avengers: Endgame in een soort gevangenis terechtkwam. Daar werd hij gestraft voor het in de war brengen van de vooropgestelde tijdlijn en leert hij Morbius (Owen Wilson) kennen. In eerste instantie zou Loki gevangengenomen worden, maar al snel blijkt dat een figuur de instantie TVA wil vernietigen. Als dat zou gebeuren, zou dat het begin van de multiverse betekenen. Iets wat veel Marvelfans ondertussen kennen uit Spider-Man: No Way Home en Spider-Man: Into The Spider-Verse.

Doorheen de reeks komen al een aantal varianten van Loki tevoorschijn, waaronder Sylvie, President Loki, een oudere Loki en een alligator-Loki. In de laatste aflevering komt daar in extremis ook een variant van Morbius bij, die niet van plan is zich zomaar gewonnen te geven. Doordat het eerste seizoen op een cliffhanger eindigde, bevestigde Marvel tijdens de aftiteling meteen de komst van een tweede.

Seizoen twee

Dat seizoen zou dus deze zomer starten met de opnames, volgens Backstage. De magazine kon een aantal casting calls inkijken, waaruit blijkt dat er acteurs en figuranten voor Loki worden gezocht rond de zomerperiode. Als dat nieuws klopt, dan zal het toch nog even duren vooraleer het tweede seizoen te zien is op Disney+. Zeker als we rekening houden met alle CGI.

Tot die tijd zijn er natuurlijk nog heel wat Marvelprojecten om naar uit te kijken. Zo is er in mei al Doctor Strange in the Multiverse of Madness, waar de kans op een cameo van Loki, Sylvie en een aantal andere varianten volgens velen ook heel groot is. Later dit jaar volgen ook nog Thor: Love and Thunder en Black Panther: Wakanda Forever. Op Disney+ is er binnenkort nog Moon Knight.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Loki:

Alle Marvelfilms en -series zijn te bekijken op Disney+. Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...