Hoeveel seizoenen van ‘House of the Dragon’ komen er? “Dit verhaal gaat over een periode van 150 jaar, dus …”

Na de spannende seizoensfinale zit het eerste seizoen van House of the Dragon erop. Maar de echte strijd om de Iron Throne tussen de Targaryens moet eigenlijk nog beginnen. Voorlopig heeft HBO alleen een tweede seizoen officieel bevestigd, maar het lijkt voor de hand te liggen dat de reeks daarmee niet afgelopen is. Dat bevestigt ook showrunner Ryan Condal.

De reeks House of the Dragon, de eerste spin-off van Game of Thrones, is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin. Dat boek gaat over de zogenaamde Dance of the Dragons. Deze naam wordt gebruikt voor de strijd tussen de Targaryens om King Viserys op te volgen op de Iron Throne. En hoewel het eerste seizoen van House of the Dragon gaat over een periode van zo’n 25 jaar, moet die strijd eigenlijk nog beginnen. Pas aan het einde van aflevering 8 van de 10 stierf Viserys namelijk.

Het is dan ook geen verrassing dat HBO al heel snel bekendmaakte dat House of the Dragon sowieso nog een tweede seizoen krijgt. En als het van schrijver Georgde R. R. Martin afhangt, volgt er daarna nog meer. Hij liet recent optekenen dat er volgens hem minstens vier seizoenen nodig zijn om het volledige verhaal van de Dance of the Dragons te vertellen.

Brug slaan met Game of Thrones?

Maar ondertussen zijn er zelfs geruchten dat House of the Dragon nog langer zou kunnen doorgaan. Sommigen voorspellen zelfs dat de reeks de volledige regeerperiode van de Targaryens kan belichten. Daarmee zou House of the Dragon een brug slaan met Game of Thrones. Die serie begon namelijk vlak nadat Jaime Lannister tijdens Robert’s Rebellion de Mad King Aerys Targaryen had vermoord en zo Robert Baratheon op de troon had geholpen.

Het probleem hierbij is dat we dan vermoedelijk in de eventuele latere seizoenen opnieuw te maken zullen krijgen met de door de kijkers zo gehate tijdsprongen. Het gaat hier namelijk om een periode van zo’n 150 jaar.

Ryan Condal

Ryan Condal, die vanaf seizoen 2 de enige showrunner is van House of the Dragon, laat in een interview met The Hollywood Reporter voorlopig nog alle opties open. “Ik ben op dit moment enkel gefocust op de 10 afleveringen die voor me liggen. Er zijn zeker meer verhalen te vertellen na seizoen twee. Dit is het verhaal van een Targaryen-dynastie die 150 jaar voortgaat na de gebeurtenissen uit de seizoensfinale. Koningen en koninginnen komen en gaan terwijl de geschiedenis voortschrijdt”, klinkt zijn reactie op de vraag over de toekomst van House of the Dragon.

“De vraag is minder waar dit verhaal eindigt en meer waar het doek valt. Het is namelijk een doorlopende geschiedenis zonder vast einde. Het is niet zoals The Song of Ice and Fire-boeken (waarop Game of Thrones is gebaseerd, red.) waar het einde het einde van het verhaal is. Dit is het einde van een hoofdstuk in het verhaal, en dan begint een ander hoofdstuk. Dus ‘ik weet het nog niet’ is het meest eerlijke antwoord. Maar we zullen de tijd nemen die we nodig hebben om dit verhaal te vertellen en wanneer het moet eindigen, zal het ook eindigen”, besluit Condal.

Meer
Lees meer...