‘House of the Dragon’ seizoen 2 wordt verwacht in de zomer van 2024

Een officiële releasedatum is er nog niet, maar meer dan waarschijnlijk komt het tweede seizoen van House of the Dragon ergens in de zomer van 2024 uit. Andere spin-offs van Game of Thrones zullen vermoedelijk ook nog even op zich laten wachten.

Toen House of the Dragon nog volop bezig was, bevestigde HBO al dat er een tweede seizoen van de reeks zou komen. Later voegden schrijver George R.R. Martin en showrunner Ryan Condal daar zelfs officieus aan toe dat er voldoende verhaallijnen zijn voor meerdere seizoenen. Sindsdien wordt er niet alleen gespeculeerd over wat we in dat tweede seizoen zullen zien, maar ook over wanneer dat zal verschijnen op HBO en bij ons op Streamz.

Seizoen 2 House of the Dragon

De website Variety heeft HBO CEO Casey Bloys nu aan de tand gevoeld over de toekomst van de franchise. “Ergens in 2024 zou een goede gok zijn”, zei hij over de releasedatum van seizoen 2 van House of the Dragon. Daarna voegde Bloys er ook aan toe dat het in dat geval na het Emmy-seizoen, dat eindigt eind mei, zal zijn. De zomer van 2024 lijkt dus een realistische inschatting.

Bloys blikte ook vooruit naar de plannen van HBO voor eventueel andere spin-offs van Game of Thrones. “Mijn filosofie is dat een goed script prioriteit nummer één is. Ik doe het niet omdat ik één serie per jaar of twee series per jaar wil hebben. Ik wil het doen op basis van de scripts waar we enthousiast over zijn”, legt hij uit.

Andere spin-offs Game of Thrones

De HBO CEO voegde er ook toe dat het ontwikkelen van een nieuwe serie heel wat tijd in beslag neemt. “Vergeet niet dat we, voor we met House of the Dragon kwamen als vervolg op Game of Thrones, we veel shows hebben ontwikkeld. We hebben een pilot opgenomen, een aantal scripts ontwikkeld en zijn uitgekomen bij House of the Dragon“, legt hij uit.

“Het kost veel moeite om dat nog een keer te doen. Je moet veel dingen ontwikkelen, dingen proberen. Je weet nooit wat er gaat werken, dus dat doen we momenteel. Ik ben niet tegen eender hoeveel series. Er is waarschijnlijk een natuurlijke grens aan het aantal dat fans wil. Maar ik sta open voor alles zolang we maar een goed gevoel hebben over de scripts en de vooruitzichten voor een reeks.”

Meer
Lees meer...