Volgende ‘Game of Thrones’-prequel ‘A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight’ officieel aangekondigd

De tweede spin-off van Game of Thrones heeft groen licht gekregen. Het gaat om de serie A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Het is voorlopig nog niet bekend wanneer de reeks te zien zal zijn.

Er is al enkele dagen heel wat aan ’t gebeuren op streamingvlak. Warner Bros. Pictures besloot enige tijd terug namelijk om zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samen te voegen. Woensdag stelde het dan de nieuwe naam van die dienst voor: Max. Die streamingdienst zal gelanceerd worden op 23 mei. Kort na de bekendmaking van die naam volgen een gigantische lading grote aankondigingen voor die vernieuwde streamingdienst.

Het is momenteel wel nog niet duidelijk wat de impact van dat alles in België zal zijn. HBO Max is hier namelijk niet beschikbaar. Content daarvan is via een exclusieve samenwerking – die voorlopig nog tot eind 2023 loopt – te bekijken via Streamz.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight

Een van de meest in het oogspringende projecten van Max die zojuist zijn aangekondigd, is ongetwijfeld een nieuwe prequel van Game of Thrones. De reeks A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt – na House of the Dragon – de tweede spin-off dat de succesreeks die acht seizoenen liep.

“Een eeuw voor de gebeurtenissen van Game of Thrones zwierven twee onwaarschijnlijke helden door Westeros … een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg. In een tijdperk waarin de Targaryens nog steeds de Iron Throne in hun bezit hebben en de herinnering aan de laatste draak nog niet uit de levende herinnering is verdwenen, wachten deze bizarre vrienden grote taken, sterke vijanden en gevaarlijke heldendaden”, klinkt de beschrijving van HBO van de aankomende serie.

Tales of Dunk and Egg

De geruchten over een serie rond dat onderwerp doken voor het eerst op begin 2021. In de reeks Tales of Dunk and Egg schreef schrijver George R.R. Martin namelijk al drie boeken, waardoor er meer dan voldoende bronmateriaal is. Die boeken gaan over de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg). Ze spelen zich 90 jaar voor Game of Thrones en iets meer dan 100 jaar na het einde van het eerste seizoen van House of the Dragon af.

Naast George R.R. Martin is ook Ira Parker als scenarist betrokken bij A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Hij was eerder al als schrijver betrokken bij House of the Dragon.

Meer
Lees meer...