‘House of the Dragon’: De twee partijen maken zich klaar voor de oorlog in teaser van tweede seizoen

Het tweede seizoen van House of the Dragon komt er komende zomer aan. Dat heeft HBO zojuist bekendgemaakt. Ze deelden meteen ook een spectaculaire teaser voor dat tweede seizoen, waarin de Greens en de Blacks het tegen elkaar zullen opnemen.

Nadat bijna het volledige eerste seizoen van House of the Dragon toewerkte naar de dood van King Viserys (Paddy Considine), zal in het tweede seizoen de burgeroorlog tussen de Targaryens – die bekendstaat als de Dance of the Dragons – helemaal losbarsten. Aanleiding daarvoor is de dood van Lucerys Velaryon (Elliot Grihault) en zijn draak Arrax door toedoen van Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) en zijn gigantische draak Vaghar.

Daardoor staan de Blacks onder leiding van Rhaenyra (Emma D’Arcy) tegenover de Greens van haar halfbroer Aegon II (Tom Glynn-Carney) en zijn moeder Alicent Hightower (Olivia Cooke). Beiden menen namelijk recht te hebben op de Iron Throne na de dood van Viserys.

Wraak

De teaser trailer van het tweede seizoen van House of the Dragon toont eerst een rouwende Rhaenyra. Daar zien we hoe ze, nadat ze eerst nog vrede wou, nu duidelijk wel uit is op wraak. Die wraak zal deels uitgevoerd worden door haar neef en echtgenoot Daemon (Matt Smith). Die stuurt namelijk twee huurmoordenaars – Blood en Cheese – af op Helaena, de zus en echtgenote van Aegon II. Daar zullen ze met Jaehaerys een van hun kinderen vermoorden.

Ondertussen wordt Aegon II steeds comfortabeler met zijn plaats op de troon, een positie waar hij het aanvankelijk moeilijk mee had. Dat zal uiteraard niet naar de zin zijn van Aemond, die duidelijk zelf droomt van de Iron Throne.

Starks

Daarnaast zien we ook hoe beide legers zich klaarmaken voor de strijd. Voor dat kan gebeuren zullen heel wat partijen in Westeros moeten kiezen welke kant zij zullen steunen. Daarbij lijken vooral de Greens veel steun te krijgen. Toch zullen de Blacks waarschijnlijk een van de belangrijkste bondgenoten kunnen strikken. We zien namelijk hoe de Starks hun intrede doen. Op die manier zullen ook heel wat nieuwe castleden hun intreden maken.

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van House of the Dragon:

Het tweede seizoen van House of the Dragon komt uit in de zomer van 2024.

Meer
Lees meer...