‘House Of The Dragon’ kondigt nieuwe castleden aan voor tweede seizoen

House of the Dragon heeft vier nieuwe namen toegevoegd aan de cast voor het aankomende tweede seizoen. Het gaat om Simon Russell Beale, Freddie Fox, Gayle Rankin en Abubakar Salim. De productie van dat tweede seizoen is overigens recent van start gegaan.

Toen House of the Dragon nog volop bezig was, bevestigde HBO al dat er een tweede seizoen van de reeks zou komen. Later voegden schrijver George R.R. Martin en showrunner Ryan Condal daar zelfs officieus aan toe dat er voldoende verhaallijnen zijn voor meerdere seizoenen. Sindsdien wordt er niet alleen gespeculeerd over wat we in dat tweede seizoen zullen zien, maar ook over wanneer dat zal verschijnen op HBO en bij ons op Streamz.

De meest realistische gok daarover lijkt de zomer van 2024 te zijn, al is dat niet officieel bevestigd. Wel weten we dat de productie voor dat tweede seizoen – dat acht afleveringen zal tellen – zo’n twee weken geleden van start is gegaan.

Simon Russell Beale en Freddie Fox

Bij die productie zullen alvast drie nieuwe castleden betrokken zijn. Dat maakte de website Deadline bekend. De grootste naam daarvan is musical- en theaterlegende Sir Simon Russell Beale (Penny Dreadful). De 62-jarige Brit zal Ser Simon Strong, Castellan of Harrenhal, spelen. Dat is de grootoom van Lord Larys, gespeeld door Matthew Needham.

Ook de 34-jarige Freddie Fox maakte vooral naam in het theater, al was hij ook al te zien in The Crown en The Great. Hij speelt in House of the Dragon Ser Gwayne Hightower, zoon van Otto Hightower en broer van Queen Alicent.

Gayle Rankin en Abubakar Salim

Gayle Rankin is een Britse actrice die je vooral kan kennen van GLOW en die ook een kleine rol had in The Greatest Showman. Zij zal Alys Rivers spelen. Dat is een geneeskundige uit Harrenhal, het kasteel van House Strong.

Abubakar Salim tot slot is een 30-jarige Brit die zijn carrière begon als stemacteur voor de game Assassin’s Creed Origins. Zijn grootste acteerrol kwam er in Raised by Wolves. In House of the Dragon speelt hij Alyn of Hull, een belangrijke persoon uit de vloot van Velaryon.

Simon Russell Beale Freddie Fox Gayle Rankin Abubakar Salim
Simon Russell Beale, Freddie Fox, Gayle Rankin en Abubakar Salim – Bron: Bruce Glikas/WireImage – Corbis/Corbis – Mike Marsland/WireImage – Jeff Spicer/WireImage via Getty Images
Meer
Lees meer...