‘House of the Dragon’: Tweede seizoen zal minder afleveringen tellen

Het is nog wel even wachten op het tweede seizoen van House of the Dragon, maar toch is er zojuist belangrijk nieuws bekendgeraakt over de populaire HBO-reeks. Dat aankomende seizoen zou namelijk minder lang zijn dan het eerste en dus geen tien afleveringen tellen. Er wordt daarentegen wel al overwogen om snel groen licht te geven voor het derde seizoen.

Het tweede seizoen van House of the Dragon zal acht afleveringen tellen. Dat meldt de website Deadline, na bevestiging door HBO. Dat zijn twee afleveringen minder dan het eerste seizoen. Het nieuws over die inkorting van seizoen 2 komt er vlak voordat de opnames beginnen in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe afleveringen van House of the Dragon worden verwacht tegen de zomer van 2024.

Het oorspronkelijke plan van HBO zou geweest zijn om ook voor het tweede seizoen tien afleveringen te maken. Dat idee zou na enige tijd echter bijgesteld zijn, waardoor het script meteen ook moest aangepast worden. Het is niet helemaal duidelijk waarom deze beslissing werd genomen. Volgens HBO heeft “het verhaal” gezorgd voor de inkorting van het tweede seizoen.

Drie of vier seizoenen?

Volgens Deadline zou door die inkorting ook een deel van de verhaallijn, waaronder een groot gevecht, zijn doorgeschoven naar het derde seizoen. Dat nieuwe seizoen kreeg officieel nog geen groen licht, maar zou wel al in de ontwikkelingsfase zitten. Showrunner Ryan Condal en schrijver en producer George R.R. Martin zouden op dit moment nog niet beslist hebben of ze drie of vier seizoenen van House of the Dragon willen maken.

Meer
Lees meer...