‘House of the Dragon’: HBO deelt eerste posters voor tweede seizoen

Er is eindelijk nieuws over het tweede seizoen van House of the Dragon. HBO deelde namelijk zojuist twee promoposters van deze spin-off van Game of Thrones. Daarop zien we aartsvijanden Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) en Alicent Hightower (Olivia Cooke), die de hoofdrollen zullen vertolken in het tweede seizoen van House of the Dragon.

We frissen je geheugen even op. In de seizoensfinale van het eerste seizoen van House of the Dragon ontaardde de strijd tussen de zwarten en de groenen na een confrontatie bij Lord Boremund Baratheon (Julian Lewis Jones). Daar probeerden zowel Lucerys Velaryon (Elliot Grihault), voor de Blacks, als Aemond Targaryen (Ewan Mitchell), voor de Greens, hem te overtuigen om hun kant te kiezen in de strijd om de Iron Throne. Toen ze daar beiden vertrokken, wou Aemond met zijn gigantische draak Vaghar Lucerys en zijn veel kleinere draak Arrax schrik aanjagen. Daarbij ging hij echter te ver, waardoor Lucerys stierf.

Dance of the Dragons

Door die gebeurtenissen is er helemaal geen kans meer op verzoening of een akkoord tussen de Blacks en de Greens. Rhaenyra (Emma D’Arcy) is daarentegen uit op wraak en staat zo loodrecht tegenover haar halfbroer Aegon (Tom Glynn-Carney) en zijn moeder Alicent Hightower (Olivia Cooke).

In het tweede seizoen zullen we dan ook echt zien hoe die strijd onder de Targayens, ook wel de Dance of the Dragons genoemd, helemaal losbarst. De twee posters die HBO zojuist deelde tonen dan ook een hoofdrolspeler van zowel de Greens als de Blacks.

8 afleveringen

Wanneer het tweede seizoen van House of the Dragon precies zal verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. Wel weten we al dat het zal bestaan uit acht in plaats van tien afleveringen. 

Meer
Lees meer...