‘House of the Dragon’: Dit mogen we verwachten van het tweede seizoen

HBO heeft meer informatie prijsgegeven over het aankomende tweede seizoen van House of the Dragon. Dat zal in de zomer van 2024 te zien zijn, al is er nog geen precieze releasedatum.

Toen House of the Dragon nog volop bezig was, bevestigde HBO al dat er een tweede seizoen van de reeks zou komen. Later voegden schrijver George R.R. Martin en showrunner Ryan Condal daar zelfs officieus aan toe dat er voldoende verhaallijnen zijn voor meerdere seizoenen. Sindsdien werd er niet alleen gespeculeerd over wat we in dat tweede seizoen zullen zien, maar ook over wanneer dat zal verschijnen.

Zomer 2024

Daarover kwam recent alvast al goed nieuws. De opnames van de reeks, die in april van start waren gegaan, moesten namelijk niet stilgelegd worden door de stakingen in Hollywood. Dat komt omdat House of the Dragon grotendeels uit Britse acteurs bestaat die bij een andere organisatie zijn aangesloten.

Nu heeft HBO ook officieel meer informatie gegeven over het tweede seizoen van House of the Dragon. HBO-baas Casey Bloys bevestigde donderdag op een persbriefing namelijk dat dat nieuwe seizoen in de zomer van 2024 zal verschijnen. “De opnames zitten erop”, klonk het daar. De aanwezige pers kon op die briefing naar het schijnt ook al een korte teaser bekijken, maar daarover is niets bekendgemaakt.

Wraak

Zoals eerder al aangegeven, zal het tweede seizoen van House of the Dragon bestaan uit acht in plaats van tien afleveringen. De reeks zal verdergaan waar het eerste seizoen eindigde. Daar zagen we hoe Lucerys Verlaryon (Elliot Grihault) en Arrax gedood werden door Vhagar en Aemond Targaryen (Ewan Mitchell). Daardoor is alle hoop op vrede tussen de groenen en de zwarten voorbij en is Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) uit op wraak.

Meer
Lees meer...