Gerucht: iPhone 17 krijgt meer RAM voor betere Apple Intelligence-prestaties

De lancering van de iPhone 16-serie laat nog even op zich wachten, maar ondertussen doen de eerste geruchten over de iPhone 17-reeks al de ronde. Volgens de laatste speculaties zou deze nieuwe serie maar liefst 12 GB RAM krijgen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige modellen en zou de nieuwe iPhones optimaal laten functioneren met de geavanceerde functies van Apple Intelligence.

Begin juni introduceerde Apple tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) de nieuwe AI-functies onder de naam Apple Intelligence. Deze functies beloven een reeks innovatieve toepassingen die gebruikerservaringen op iPhones naar een hoger niveau moeten tillen. Op dit moment zijn de AI-functies van Apple Intelligence enkel beschikbaar op de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max, omdat deze modellen beschikken over 8 GB RAM, het minimale vereiste om deze geavanceerde functies te ondersteunen.

De aankomende iPhone 16-serie, die binnenkort wordt gelanceerd, zal eveneens uitgerust zijn met 8 GB RAM. Dit geldt ook voor de iPhone SE 4, die in 2025 op de markt wordt verwacht. Het lijkt erop dat Apple het RAM-geheugen in zijn toestellen stapsgewijs verhoogt om klaar te zijn voor de toekomstige toepassingen van Apple Intelligence.

Meer RAM in de iPhone 17-serie

Volgens een bericht van de gebruiker Phone Chip Expert op het Chinese sociale platform Weibo, gedeeld door MacRumors, zou 8 GB RAM echter nog steeds niet voldoende zijn voor een optimale Apple Intelligence-ervaring. “Met 8 GB RAM moet de meeste AU-verwerking (Artificial Intelligence) nog steeds in de cloud gebeuren en niet op je iPhone zelf”, zegt de gebruiker.

Phone Chip Expert raadt daarom aan om te wachten op de iPhone 17-serie, die volgens geruchten 12 GB RAM zal bevatten. Deze upgrade zou ervoor zorgen dat zelfs de meest complexe AI-taken direct op de iPhone kunnen worden uitgevoerd. Dit biedt niet alleen voordelen op het gebied van energieverbruik, maar ook op het gebied van privacy, aangezien minder gegevens naar de cloud hoeven te worden gestuurd.

Wat betekent dit voor gebruikers?

Met de verwachte upgrade naar 12 GB RAM in de iPhone 17-serie, zouden gebruikers kunnen profiteren van snellere en meer betrouwbare prestaties van Apple Intelligence. Hoewel het nog wachten is op de officiële bevestiging van Apple, lijkt het erop dat de technologiegigant zich voorbereidt op een toekomst waarin AI een steeds belangrijkere rol speelt in het dagelijks gebruik van smartphones.

Meer
Lees meer...