Left Right
scrollTop top

Gerucht: Nord N1 is volgende budgetsmartphone van OnePlus


OnePlus Nord
© Shutterstock

OnePlus lijkt van plan om binnenkort een volgende budgetsmartphone te lanceren. Die zou de naam OnePlus Nord N1 krijgen. Het is al het vierde toestel in de goedkopere Nord-reeks.

In het nieuws: Het is de meestal betrouwbare leaker Max Jambor die met informatie kwam over de plannen van smartphonemerk OnePlus voor de nabije toekomst. Zo zou het volgende toestel in de Nord-reeks de naam OnePlus Nord N1 krijgen.

Wat is OnePlus Nord? De Nord-reeks van OnePlus is een poging van het bedrijf om iets meer terug te gaan naar hun roots, namelijk het maken van premium smartphones aan budgetprijzen. De voorbije jaren waren de prijzen van de high-endtoestellen van OnePlus namelijk serieus toegenomen.

  • De OnePlus Nord werd eind juli vorig jaar het eerste model in deze reeks goedkopere toestellen. Meteen was het een van de betere smartphones op de markt in het middensegment.
  • Eind oktober stelde het bedrijf dan de OnePlus N10 5G en de OnePlus N100 voor. Beide modellen mikken op een nog lager prijssegment.
  • Even was er twijfel ontstaan over de plannen van OnePlus met de Nord-reeks. Dat was namelijk het geesteskind van medeoprichter Carl Pei, die recent het bedrijf verliet. OnePlus besloot echter te blijven investeren in deze lijn.

Wat mogen we verwachten van de OnePlus Nord N1? Veel informatie over de Nord N1 is er nog niet.

  • In de gelekte informatie wordt het toestel OnePlus Nord N1 5G genoemd. Het zal dus gaan om een smartphone die compatibel is met 5G.
  • Aangezien de N100 het goedkoopste model is, gevolgd door de N10, vermoeden we dat de N1 opnieuw meer een smartphone voor het middensegment zal zijn.
  • Ook over de releasedatum van de OnePlus Nord N1 is nog niet bekend. Als het bedrijf zijn lanceringsschema aanhoudt van de vorige modellen uit de Nord-reeks zullen we waarschijnlijk niet lang meer moeten wachten.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…