Gezocht: sponsor voor Jeroen Meus en Dagelijkse Kost

Gezocht: sponsor voor Jeroen Meus en Dagelijkse Kost

Tv-chef Jeroen Meus heeft jaren samengewerkt met Carrefour en daarna gebruikte hij dagelijks producten van winkelketen Delhaize. Maar nu zit Meus zonder partner en niemand staat voorlopig te springen om samen te werken met de kok.

Delhaize was drie jaar lang hofleverancier van ‘Dagelijkse Kost’, maar “het bedrijf heeft nu andere commerciële prioriteiten”, zo zegt woordvoerder Roel Dekelver in De Standaard. Hij voegt er wel aan toe dat Delhaize niet plots gaat samenwerking met andere programma’s zoals dat van Sandra Bekkari op VTM.

Colruyt-groep

Voorlopig werkt Jeroen Meus met de producten van Boni, het huismerk van Colruyt, en producten van Spar. Maar het gaat dus maar om een tijdelijke deal. “Er is geen sprake van een structurele deal. We hebben enkel een deal voor ‘Zomerkost’, zo benadrukt woordvoerster van de Colruyt-groep Hanne Poppe.

Terugkeer van Carrefour?

Ook Carrefour heeft Meus jarenlang voorzien van producten, maar “het bedrijf wil zich niet langer binden aan één chef, omdat ze merken dat mensen hun appreciatie voor een tv-chef gaan koppelen aan de producten waarmee ze werken”, zo zegt woordvoerder Baptiste van Outryve ook in De Standaard. Carrefour werkt dus liever met verschillende mensen samen, zodat ze een groot publiek kunnen aanspreken.

Ook met andere supermarkten zoals LIDL, dat Mijn Pop-uprestaurant sponsorde, of Aldi zijn er nog geen deals afgesloten. De VRT benadrukt dat er momenteel niemand is voor een sponsordeal.

Gesponsorde artikelen