Gij zult meer vogelen: deze 10 landen willen dat hun inwoners meer seks hebben

Kinderen zijn belangrijk voor het voortbestaan van een land. Maar als er geen kinderen komen kan een land in de problemen komen door een steeds ouder wordende bevolking. In sommige landen is het ondertussen zo “erg” dat ze grote campagnes voeren om hun bevolking aan te sporen in bed te duiken en kinderen te maken.

Demografen stellen vast dat elk land een gemiddeld geboortecijfer van net iets meer dan twee kinderen per vrouw moet hebben om ervoor te kunnen zorgen dat er evenveel nieuwe mensen bijkomen als dat er sterven. Maar slechts de helft van de 224 landen in de wereld halen dat gemiddelde. Tien van die landen voeren ondertussen grote campagnes om de bevolking aan te sporen om seks te hebben. Die campagnes zijn soms wel heel direct en/of bizar.

1. Denemarken: do it for mom

“Als je geen kind wil voor je eigen familie, doe het dan voor Denemarken!” Dat is wat de Deense bevolking te horen krijgt. Denemarken heeft een gemiddeld geboortecijfer van 1,73 kinderen per vrouw. Spies Rejser, een Deense reismaatschappij, heeft de manier gevonden om vrouwen aan te sporen om zwanger te geraken.

Eerst boden ze drie jaar lang babyspullen aan, aan vrouwen die zwanger worden tijdens een reis die ze boekten bij de maatschappij. En dan kwamen ze met een filmpje ‘Do it for mom’, waarin ze koppels aansporen om een kind te hebben zodat hun moeder een kleinkind heeft.

2. Rusland: poeperkesdag en frigo’s winnen

HIV/Aids en alcoholisme zorgen ervoor dat Russische mannen jong sterven en vrouwen krijgen bovendien minder kinderen. Rusland komt in de problemen, maar heeft de oplossing gevonden! Sinds 2007 is 12 september de Nationale dag van de Bevruchting. De bevolking krijgt een dag vrij van het werk om zicht te focussen op kinderen krijgen. Vrouwen die exact 9 maanden later bevallen (12 juni) winnen dan ook nog eens een koelkast.

3. Japan: robotbaby’s

Al sinds 1975 haalt Japan het gemiddelde niet. In 2010 kwam een groep studenten van de Universiteit van Tsukuba met een robotbaby, om zo koppels voor te bereiden op het ouderschap.

4. Roemenië: kuisheidstaks

De jaren ’60 waren moeilijke tijden voor Roemenië: er was amper bevolkingsgroei en de overheid voerde een soort kuisheidstaks in: een extra belasting van 20% op het inkomen voor koppels die geen kinderen hadden. Er kwamen ook regels waardoor een scheiding bijna onmogelijk werd.

Ook de jaren ’80 waren niet veel beter: vrouwen werden verplicht tot onderzoeken door speciale eenheden. Om zeker te zijn dat de zwangerschap goed verliep. Sinds 1989 zijn de regels niet meer zo streng, maar met 1,31 kinderen per vrouw haalt ook Roemenië het gemiddelde niet.

5. Singapore: Mentos

Met 0,81 kinderen per vrouw heeft Singapore het laagste geboortecijfer ter wereld. Op 9 augustus 2012 organiseerde de overheid van Singapore National Night, een evenement dat gesponsord werd door Mentos om koppels aan te sporen om …

Het land heeft ook een limiet geplaatst op beschikbare appartementen met 1 slaapkamer om zo mensen aan te sporen om samen te leven en om zich dan hopelijk voort te planten.De overheid van Singapore geeft per jaar ongeveer 1,6 miljard dollar uit aan programma’s om mensen aan te sporen meer seks te hebben.

6. Zuid-Korea: cash in ’t handje

Zuid-Korea heeft een maandelijkse Familie Dag. Elke derde woensdag van de maand sluiten alle kantoren om 19 uur zodat iedereen tijd heeft voor zijn/haar familie en om die uit te breiden. Met een geboortecijfer van 1,25 kinderen per vrouw doet het land wat het kan om het gezinsleven te promoten en geeft zelfs geld aan koppels die meer dan één kind hebben.

7. India: dump mama!

India als geheel heeft absoluut geen probleem met geboortecijfers, met 2,48 kinderen per vrouw zit India ver boven het gemiddelde. Het is vooral het aantal mensen binnen de Parsi gemeenschap in India dat aan het dalen is. Dit probleem heeft geleid tot een aantal provocatieve reclamecampagnes, zoals: “Wees verantwoordelijk … gebruik geen condoom vanavond!” of deze die vooral gericht was aan mannen die nog thuis woonden: “Is het niet eens tijd dat je het uitmaakt met je moeder?”

Deze directe campagnes lijken wel te werken de bevolking is van 61.000 naar 69.000 gegaan!

8. Italië: ooievaar

Italië heeft een nogal controversiële aanpak om de bevolking aan de sporen om meer kinderen te hebben. Enkele reclamecampagnes herinneren de Italianen eraan dat kinderen niet van nergens komen: “Schoonheid kent geen leeftijd, maar vruchtbaarheid wel” of deze “Begin eraan! Wacht niet op de ooievaar!”.

Misschien moeten ze hun strategie herzien, want er kwamen niet veel positieve reacties op deze campagnes.

9. Hongkong: baby bonus

Als er niet genoeg jonge mensen zijn om de vergrijzing op te vangen zal het bevolkingsaantal dalen en de economische groei vertragen. Dit is het probleem van Hongkong en veel andere industrielanden.

De overheid had het idee om mensen geld te geven om hen aan te sporen om aan kinderen te beginnen, maar het plan werd nooit uitgevoerd. ’t Was best een mooie som: 4.000 euro “baby bonus” voor de eerste twee klein mannen, bijna 6.000 voor nummer drie en vier.

10. Spanje: speciale commissaris

Terwijl het geboortecijfer in Spanje daalt, blijft de werkloosheid stijgen. De helft van de jonge bevolking heeft geen job. Om deze zorgwekkende trends aan te pakken heeft de Spaanse regering in januari van dit jaar een speciale commissaris aangesteld. Haar eerste taak was om de talloze oorzaken van deze trends uit te zoeken. En er is blijkbaar nog veel werk aan de winkel.

(Bron: Business Insider)
Meer
door Redactie
Lees meer...