‘Gladiator II’: Bekijk hier hoe de acteurs trainden voor de gevechten

Binnenkort kan je in de cinema terecht voor heel wat spectaculaire gladiatorengevechten. Volgende maand komt namelijk eindelijk de langverwachte sequel Gladiator II. En om die scènes er allemaal geloofwaardig te laten uitzien moesten de acteurs een intensieve training ondergaan.

24 jaar na de geniale film Gladiator is het op 13 november eindelijk zover. Dan kan je in de cinema terecht voor het vervolg Gladiator II. Die film is opnieuw van de hand van Ridley Scott, een regisseur die erom bekendstaat zeer veel te eisen van zijn acteurs.

Dat laatste blijkt ook uit een trainingsvideo die gedeeld is van Gladiator II. Daarin zien we hoe de volledige cast een training krijgt in zwaardvechten. Voor Pedro Pascal blijkt het niet de eerste keer te zijn dat hij dat moet leren voor een rol. “Maar toen was het niet op dit niveau”, horen we hem zeggen. Die andere hoofdrolspeler, Paul Mescal, blijkt dan weer een uitzonderlijk talent te hebben voor gladiatorengevechten. Opvallend is ook de levendigheid waarmee de ondertussen 86-jarige Ridley Scott zelf nog op de set staat.

Gladiator II

Gladiator II focust zich op Lucius, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen) en neef van Commodus (Joaquin Phoenix), die inmiddels is opgegroeid tot een jonge man. Paul Mescal (Aftersun) neemt die hoofdrol als Lucius op zich.

Hoewel Lucius van hoge afkomst is, werd hij door zijn moeder weggezonden naar Numidië, het huidige Algerije. Die streek wordt echter binnengevallen door Marcus Acacius, gespeeld door Pedro Pascal (The Last of Us). Zo wordt Lucius een slaaf, die moet vechten als gladiator voor de slavendrijver Macrinus, gespeeld door Denzel Washington (Training Day). Op die manier zal hij kunnen proberen wraak nemen voor wat hem aangedaan is. De verpersoonlijking daarvan is Marcus Acacius. In eerdere trailers zagen we al hoe de personages van Paul Mescal en Pedro Pascal met elkaar zullen vechten.

Gladiator II verschijnt woensdag 13 november in de cinema.

Meer
Lees meer...