Wereldberoemde kickboksorganisatie GLORY komt na jaren afwezigheid opnieuw naar Antwerpen

Komend weekend kan je in Antwerpen terecht voor GLORY 94, want voor het eerst in bijna drie jaar komt de internationale kickboksorganisatie nog eens naar ons land. In de Lotto Arena staan maar liefst dertien kampen van hoog niveau op de planning.

De kickboksorganisatie GLORY bestaat al sinds 2012 en is in die tijd uitgegroeid tot een van de wereldleiders op het vlak van stand-upfighting. In het verleden vochten voor GLORY onder andere bekende vechters zoals Alex Pereira, Israel Adesanya, Peter Aerts, Cédric Doumbé, Robin van Roosmalen en vele anderen. Momenteel heeft de organisatie met onder andere Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik, Badr Hari en Levi Rigters nog steeds heel wat wereldtoppers onder zijn hoede.

GLORY 94

Voor fans van vechtsporten is het dan groot nieuwe dat GLORY na een lange afwezigheid eindelijk nog eens een evenement heeft in België. Dat zal doorgaan op zaterdag 31 augustus in de Lotto Arena in Antwerpen. De headliner gaat tussen de Roemeen Ștefan Lătescu (17-3-0), nummer vier in de rankings van light heavyweight, en de Turk Cem Caceres (16-1-0). De winnaar van deze kamp zet een belangrijke stap naar een mogelijke titelkamp binnen GLORY.

Verder staat er op de fight card ook nog een kamp tussen de Marokkaans-Belgische kickbokslegende Youssef Boughanem (188-43-8) – zie foto – en de Italiaan Angelo Volpe (38-5-0). Boughanem verhuisde op jonge leeftijd naar Thailand en maakte daar naam voor zichzelf in de wereld van Muay Thai. Hij werd in die discipline meervoudig wereldkampioen. In april vierde hij zijn debuut bij GLORY met een overwinning en zaterdag hoopt hij daar uiteraard nog een zege aan toe te voegen.

Vlak daarvoor maakt de lokale Antwerpse held Jente Nnamadim (21-5-0) zijn debuut bij GLORY tegen de Turks-Nederlandse kickbokser Serkan Ozcaglayan (45-10-0).

Tickets voor GLORY 94 zijn nog steeds te verkrijgen.

Meer
Lees meer...