Google Maps laat je binnenkort ook informatie over je batterij delen zodat je vrienden nooit meer in paniek moeten zijn

Google Maps laat je binnenkort ook informatie over je batterij delen zodat je vrienden nooit meer in paniek moeten zijn

Niets zo vervelend als wachten op een reactie van iemand en niet weten of die persoon wel nog batterij heeft. Dat is binnenkort misschien verleden tijd. Google Maps test in zijn bètaversie namelijk de mogelijkheid om met je vrienden te delen hoeveel procent batterij je nog hebt.

De tijd dat we op festivals of op reis tien keer moesten bellen of sturen naar iemand om te weten waar hij of zij precies stond, is al even voorbij. Google Maps laat je tegenwoordig via allerhande applicaties je huidige locatie delen. Elkaar terugvinden was nog nooit zo makkelijk.

Maar elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel en dat is in dit geval de batterij van onze smartphone. Het is vooral vervelend als je ineens niets meer hoort van je vrienden en je niet weet of hun batterij plat is of ze simpelweg niet naar hun gsm kijken.

Batterij meesturen met locatie

Google werkt nu aan een oplossing voor dat probleem. In de meest recente bètaversie van Google Maps wordt de status van je batterij namelijk meegestuurd als je naar iemand je locatie zendt. Dat heeft de website Android Police ontdekt.

Bij het kaartje dat je doorstuurt, staat dan een mededeling zoals bijvoorbeeld “Brian’s battery level is between 50% and 75% and is charging“. Het exacte percentage wordt niet doorgestuurd omdat dat uiteraard snel kan veranderen. Als je niet wil dat de andere persoon ziet hoeveel batterij je nog hebt krijgt die “unknown” te zien.

Wanneer kan iedereen het gebruiken in Google Maps?

De zinnetjes zijn ontdekt in de bètaversie v9.71 van Google Maps, maar werken daar nog niet. Dat wil zeggen dat de nieuwe optie nog maar in het begin van de ontwikkelingsfase zit bij Google.

Het is dus nog onduidelijk wanneer de functie via een update naar alle gebruikers zal komen, als die er al ooit komt. Veel zaken die getest worden door Google in een bètaversie halen namelijk nooit de uiteindelijke update door allerhande problemen die niet opgelost raken.

Gesponsorde artikelen