Groot concertnieuws: Thom Yorke van Radiohead komt naar AB en Bloc Party naar Vorst

Muziekfans, haal jullie agenda maar boven want er zijn twee veelbelovende concerten aangekondigd in ons land. Zo komt Thom Yorke van Radiohead een soloconcert geven in de AB en komt de Londense groep Bloc Party naar Vorst Nationaal. Afspraak op respectievelijk zondag 3 juni en zaterdag 20 oktober.

We mogen van geluk spreken met dit heuglijk concertnieuws, want met zijn solotournée doet Thom Yorke slechts een beperkt aantal steden aan, waaronder Firenze, Milaan, Berlijn, Amsterdam, Londen en Parijs. Vorig jaar speelde hij met Radiohead nog op Rock Werchter.

Vriend en vijand was het erover eens: de band is nog steeds in topvorm. De set begon toen met meer eerder onbekende, experimentele tracks wat menig wenkbrauw deed fronsen. Na verloop van tijd speelde Radiohead klassieker na klassieker, waarmee ze de ganse wei voor zich wonnen.

Zelfde gezichten, andere sound

Benieuwd of Yorke dat ook zal lukken in de AB. De zanger heeft naast Radiohead een bruisende solocarrière. In 2006 bracht hij zijn eerste soloplaatThe Eraser’ uit. De volgende onder eigen naam was ‘Tomorrow’s Modern Boxes’ uit 2014.

Voor beide releases werd vast Radiohead-personeel ingezet: producer Nigel Godrich en hoesdesigner Stanley Donwood. Toch klinkt het solowerk van Yorke niets als Radiohead.

Zo horen we op ‘Tomorrow’s Modern Boxes’ elektronische beats, pianobegeleiding en meesterlijk en chaotisch geknoei met synthesizers. De bekendste songs uit de solocatalogus van doet Thom Yorke zijn Black Swan, Harrowdown Hill, Analyse, Truth Ray, Nose Grows Some en A Brain in a Bottle.

Tickets voor het optreden in Ancienne Belgique op zondag 3 juni zijn verkrijgbaar vanaf 23 maart om 11 uur.

Bloc Party

Sinds 2015 zijn de indiehelden van Bloc Party weer actief. Op zaterdag 20 oktober zullen ze in Vorst Nationaal alle tracks van hun debuutplaat ‘Silent Alarm’ spelen. Met juweeltjes als Helicopter, Banquet en She’s Hearing Voices wordt dat album beschouwd als één van de beste van begin jaren 2000. ‘Silent Alarm’ ging verschillende keren platina en bezorgde Kele Okereke en zijn kompanen een nominatie voor een Mercury Prize.

Sindsdien wordt Bloc Party vaak in één adem genoemd met acts als New Order, The Cure, Orchestral Manoeuvres in the Dark en Joy Division. Entertainmentwebsite NME noemde ‘Silent Alarm’ zelfs één van de beste albums ooit gemaakt.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 maart om half 11.

Meer
Lees meer...