Grote ‘Red Dead Online’-update moet de game nieuw leven inblazen

Grote ‘Red Dead Online’-update moet de game nieuw leven inblazen

‘Red Dead Online’, de online component van ‘Red Dead Redemption 2’, heeft een eerste grote update gekregen. Naast nieuwe wapens, kledij en emotes en de te verwachten nieuwe modes, werd er vooral naar de klachten van spelers geluisterd. Zo werd er weer wat gesleuteld aan de gameplay en de economie en zal het leven gewoon aangenamer zijn voor spelers.

Het was weer even geleden dat we nog iets hadden gehoord van Red Dead Redemption 2. Naast de introductie van de nieuwe battle royale-modus ‘Gun Rush’ kondigde Rockstar al meer dan een maand geleden ook verschillende updates aan aan de gameplay, maar daarop was het nog even wachten. Dat wachten is nu voorbij, want Rockstar releaset vandaag de grootste update voor Red Dead Online tot nu toe. Daarbij verschillende aangekondigde aanpassingen maar ook een hele hoop nieuwe zaken.

Nieuwe challenges en modes

Rockstar introduceert nieuwe Daily Challenges. Vanaf vandaag zal je zeven uiteenlopende uitdagingen krijgen per dag. Die kunnen gaan van het villen van dieren tot het winnen van een feud (een ‘vete’ met een andere speler of groep). Elke uitdaging levert je Gold Nuggets en XP op. Kan je ze alle zeven tot een goed einde brengen, dan krijg je daar nog een bonus bovenop.

Visliefhebbers krijgen zelfs eigen uitdagingen met de Fishing Challenges.

Er komt ook een nieuw Free Roam Event bij: Fool’s Gold. Daarin zal één speler Golden Armor, een opzichtig gouden schild, krijgen. De anderen moeten proberen diegene met het Golden Armor neer te halen en het zo zelf te veroveren.

Rockstar kondigde meteen ook al drie nieuwe Showdown Modes aan, “waarbij spelers en teams het tegen elkaar opnemen om zakken te veroveren en af te leveren, loot te stelen van elkaar en te overleven”. Met Up in Smoke, Spoils of War en Plunder hebben de drie nieuwe modi wel al een naam, maar meer info wil Rockstar er duidelijk nog niet over kwijt.

Elke week zullen er trouwens nog nieuwe modi worden toegevoegd. “Stel je struikrover-skills op de proef in Target Races, en race te paard tegen andere spelers om zo snel en nauwkeurig mogelijk doelwitten te elimineren.”

Nieuwe wapens, kledij en emotes

Geen update zonder leuke extraatjes zoals nieuwe wapens en kledij. Met de Rare Shotgun wordt “een prachtige gegraveerde, vervaagde koperen versie van de krachtige dubbele-loops longarm” aan het aanbod toegevoegd. Binnenkort ook verkrijgbaar: de Evans Repeater, “een hoogwaardig geweer met hoge capaciteit die verwoestend is op zowel middellange als lange afstand”.

Voor de fashionista’s onder ons wordt ook het kledingaanbod sterk uitgebreid met nieuwe outfits, laarzen, jassen, handschoenen, hoeden, hemden en nog veel meer. Je enthousiasme over je prachtige nieuwe outfit tonen aan de wereld? Dat kan vanaf vandaag ook op meerdere manieren door de nieuwe emotes.

‘Griefers’ aangepakt

Zoals Rockstar eerder al had aangekondigd, hebben ze voor deze grote update ook aan de wereld gesleuteld en hebben ze eigenlijk ons leven een pak aangenamer gemaakt. Zo hebben ze de zichtbaarheid van spelers aangepast. De radius waarin andere spelers je kunnen zien, wordt kleiner, waardoor ook de kans dat je het slachtoffer wordt van agressievere spelers kleiner wordt.

Spelers die voortdurende nodeloos andere spelers aanvallen en doden, zogenaamde ‘griefers’, zullen ook op de map worden aangeduid. Hoe zwarter het icoontje van een speler, des te beter het is om ze te ontwijken. ‘Griefers’ zullen ook van verder zichtbaar zijn voor andere spelers, zodat zij die het wel goed menen dergelijke spelers makkelijker kunnen ontwijken.

Loop je toch zo’n ‘griefer’ tegen het lijf, zal het vanaf nu ook makkelijker zijn om die af te wimpelen, want Rockstar heeft ook het Parley-systeem aangepast. Vanaf iemand je één keer doodt, kan je een Feud starten, een soort mini-deathmatch. Na één kill zal je trouwens ook meteen een wapenstilstand kunnen beginnen.

Wie af en toe wat kattenkwaad uitspookt en dus een premie op z’n hoofd heeft plakken, zal ook aangespoord worden om die zo snel mogelijk te betalen. Want de kans dat een NPC-groep premiejagers je op de hielen zal zitten, is vergroot. En hoe hoger de premie, hoe hardnekkiger ze achter je aan zullen gaan.

Leuke extraatjes

Neem zeker voor 5 maart nog eens een kijkje in de westernwereld van Red Dead Online, want dan zal je een leuke beloning krijgen in de vorm gratis olie, tonic, Horse Revivers, pijlen en ga zo maar door. Die vind je in de Lockbox in je camp of in het postkantoor.

PlayStation-spelers krijgen daar nóg een extraatje bovenop, want zij krijgen early access tot het Jawbone Knife, “een uniek slagwapen met een handvat dat kunstig gesneden is uit de resten van de kaak van een gedood dier, evenals een reek nieuwe kledingopties en drie nieuwe emotes”.

GTA Online

De update komt als geroepen voor Rockstar, want Red Dead Online doet het een pak slechter dan verwacht. Waar de originele game enkel positieve reacties kreeg, was dat voor de online component toch een pak anders. Problemen met de economie waren een eerste grote struikelpunt, maar ook toen dat werd aangepakt, bleef het succes toch grotendeels uit. En dat uit zich ook in de opbrengsten.

Uit een onderzoek van SuperData Research naar de inkomsten van online games blijkt dat Red Dead Online een pak minder opbrengt dan z’n oudere broertje GTA Online: het haalt zomaar even vijf keer minder binnen voor Rockstar. Volgens SuperData Research zou dat te wijten zijn aan een afname in actieve spelers.

Wat velen wel vergeten, is dat het bij Red Dead Online natuurlijk nog altijd om een beta gaat en geen afgewerkt product. Toch mag je de vele kritieken ook niet zomaar naast je neerleggen. Rockstar heeft nog een pak werk voor de boeg om ook van Red Dead Online een succes te maken, en daar is deze update een eerste grote stap in.

De multiplayer mag dan wel kritiek krijgen, de singleplayer oogstte, ook van ons, alleen maar lof. Lees hier onze uitgebreide review van Red Dead Redemption 2!

Gesponsorde artikelen