Left Right
scrollTop top

Handelsoorlog van Trump gaat 300.000 jobs kosten alleen al in Amerikaanse automobielsector


Handelsoorlog van Trump gaat 300.000 jobs kosten alleen al in Amerikaanse automobielsector

De prijzen van nieuwe auto’s zullen stijgen voor de doorsnee Amerikaan, de verkopen zullen dalen en uiteindelijk zullen 300.000 banen in de automobielsector en de toeleveringsbedrijven daarvan verloren gaan. Dat zijn de gevolgen van Donald Trumps importheffingen op staal en aluminium.

De Verenigde Staten legden in juni buitenlands staal een importheffing op van 25% en aluminium van 10%. Veel Amerikaanse producenten hebben daardoor de prijzen verhoogd. Trump dreigt ook met hogere tarieven voor auto-onderdelen uit de EU en andere landen.

De Amerikaanse auto-industrie heeft al gewaarschuwd dat een nieuwe tarievenslag niet alleen gevolgen heeft voor de auto-industrie maar ook voor andere delen van de economie. De prijzen van nieuwe auto’s zullen stijgen, de verkopen dalen en uiteindelijk zullen 300.000 banen verloren gaan. De groei van de economie kan 1 tot 2% lager uitvallen.

Ford: al miljard kwijt

“De tarievenoorlog pakt onze winst af”, zei topman James Hackett tegen financieel persbureau Bloomberg in New York. “Als het zo langer doorgaat loopt de schade alleen maar op.” De staal- en aluminiumoorlog over importtarieven hebben autobouwer Ford al een miljard dollar gekost.

Ford koopt weliswaar het grootste deel van zijn staal en aluminium in de VS zelf, maar ondervindt er toch flinke hinder van dat de hoge importtarieven de prijs van de grondstoffen opdrijven. Ford heeft inmiddels door de handelsoorlog met China de omzetverwachtingen verlaagd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636