Harry Potter-fans opgelet: waarom vandaag ZO belangrijk is!

Vandaag is het 1 september 2017 en die dag betekent veel voor Harry Potter-fans. Het is de dag die te zien is in de epiloog van de laatste film exact 19 jaar na het einde van Harry’s schooltijd op Zweinstein. Via de #19yearslater vieren Harry Potter-fans op Twitter het officiële einde van de zevendelige reeks.

’19 jaar later’ zo eindigde de laatste Harry Potter-film. In de epiloog zagen we hoe Harry Potter zijn jongste zoon Albus Severus voor het eerst naar Zweinstein stuurde. De beelden bezorgen Harry Potter-fans wereldwijd nog steeds kippenvel. Zeker vandaag, want als je gaat uitrekenen om welke eerste september het gaat, is dat die in 2017. En fans hielden het dan ook niet droog op Twitter. Wie vandaag trouwens tweet met #19yearslater krijgt op Twitter een mini Hogwarts Express te zien.

Ben je vandaag in Londen? Rep je dan naar King’s Cross Station. Volgens The Daily Express zal er straks een Hogwarts Express het station binnenrijden met ‘enkele bijzondere personen’ aan boord. Volgens geruchten zouden dat natuurlijk de drie hoofdrolspelers én JK Rowling zelf zijn.

Hare majesteit JK Rowling moest natuurlijk zelf ook even het nieuws melden.

En Harry Potter-fans lieten hun emoties de vrije loop …

De epiloog was niet enkel op het einde van de film te zien. In de boeken sloot het de volledige serie af met de woorden: “All was well”.

Wie op tijd naar Zweinstein wil, haast zich best naar King’s Cross. De Hogwarts Express vertrekt er op perron 93/4 om 11u!

En geen nood als je nog geen Hogwarts letter hebt ontvangen:

Meer
Lees meer...