Heb je een CV dat er niet uitspringt? Welke vaardigheden moet je eraan toevoegen om zeker te zijn van een topjob

Heb je een CV dat er niet uitspringt? Welke vaardigheden moet je eraan toevoegen om zeker te zijn van een topjob

Word: basis, Excel: basis, … Neen met zo’n CV krijg je je  droomjob misschien toch niet. Je moet proberen op te vallen en geen eigenschappen hebben die iedereen heeft. Daarnaast moet je ook echt mee zijn met de tijd. Tegenwoordig zijn er heel wat gespecialiseerden die ook jouw droomjob willen. Hoe val je op en verrijk je jouw CV? 

Eigen website

Door een eigen website te maken op bijvoorbeeld WordPress, zorg je voor een goed beeld. Tijdens het screenen van je CV zien werkgevers of HR-medewerkers dat je buiten de werkuren ook gemotiveerd bent. Door een website te hebben toon je meteen enkele positieve vaardigheden: planning, organisatie, taalgebruik, originaliteit, … Een website maken is tegenwoordig heel erg handig en eigenlijk ook een must.

Vreemde taal

In België is het een voordeel dat we veel talen leren op school. Op je CV is dat wel een nadeel want iedereen kan evenveel talen als jij. Als je moeite doet om een vreemde taal te leren, kan het je al veel verder helpen. Je kan je Duits of Spaans bijschaven en van ‘basis’ naar ‘gemiddeld’ gaan. Of je kan echt proberen uitblinken door een basiscursus Russisch, Chinees of Portugees te volgen.

Digitale media

Tegenwoordig moet je kunnen publiceren, berichten plannen op Facebook en allerlei andere onlinetools kunnen hanteren. Daarom is het aangeraden om een korte basiscursus digitale media te volgen. Heel handig want dan kan je aantonen dat je naast je job ook soms publicaties kan doen op sociale media. Zeker niet onbelangrijk tegenwoordig.

Publiek spreken

Als je geen schrik hebt om voor grote groepen te spreken, moet je dat zeker op je CV zetten. Hierdoor toon je aan dat je zelfzeker bent en veel aankan.

Adobe

De creative cloud heeft je misschien tijdens de opleiding doen vloeken, maar het is wel heel goed om te vermelden op je CV. Door creatieve vaardigheden (fotoshoppen, montage, illustraties creëren, … ) op je CV te zetten, kom je professioneel over. Je basisopleiding een beetje bijschaven door zelf wat te oefenen, kan nooit kwaad.

Google Analytics

Een bedrijf wil altijd inzicht hebben op cijfers. Daarom gebruiken bijna alle bedrijven Google Analytics om cijfergegevens voor te leggen. Als jij kan aantonen dat jij weet wat die cijfers betekenen, beteken jij ook veel voor het bedrijf. Ook al heeft elk bedrijf iemand die daar veel beter in is dan jou, toch is het altijd leuk om iemand in het team te hebben die er iets van kent.

Het leuke is ook, Google Analytics is niet zo ingewikkeld dus iedereen kan de basis leren op korte tijd.

SEO

Waar tegenwoordig naar wordt gekeken, is SEO. Een term die 10 jaar geleden nooit op een CV stond maar nu echt een blikvanger is. Als je SEO kan, moet je dat zeker vermelden. Indien je daar nog geen kennis over hebt, wordt het misschien tijd om dit even te bekijken want SEO is enorm belangrijk in het internettijdperk.

Office

Iedereen kan wel met Word of Excel werken. Op je CV staat hoogstwaarschijnlijk ‘basis’. Maar wat is ‘basis’ nu eigenlijk? Word en Excel zijn eigenlijk ingewikkelde programma’s. Je kan er veel meer mee doen dan je denkt. Daarom kan het nooit kwaad om je hierin te verdiepen. Voor verschillende jobs zou je in Excel formules moeten toepassen die je werk (en leven) makkelijker maken. Als je hierin specialiseert, kan je van ‘basis’ naar ‘gemiddeld’ of zelfs ‘zeer goed’.

Gesponsorde artikelen