Heb je vliegangst door turbulentie? Dan moet je dit trucje eens toepassen

Heb je vliegangst door turbulentie? Dan moet je dit trucje eens toepassen

Op een vliegtuig stappen is voor velen al een angst om te overwinnen. Maar turbulentie is gewoon heel eng: met of zonder vliegangst. Eens het vliegtuig begint te trillen en te daveren, dan krijgt iedereen het wel warm. Maar nu bestaat een trucje om je helemaal af te leiden van de turbulentie en geen schrik meer te hebben van de trillingen. 

Vliegangst, opstijgen, landen, geluid en zeker trillingen: allemaal oorzaken waardoor mensen paniekaanvallen kunnen krijgen. Heel wat mensen durven wel vliegen maar eens er turbulentie is, wordt het wel benauwd. Tegenwoordig gebruiken mensen een klein trucje om minder angst te hebben door turbulentie. Je hebt wel een pen, papier en een rietje nodig.

Pen, papier en een rietje

Wat je zou moeten doen is je naam proberen te schrijven op een blad. We weten dat iedereen dat wel kan, maar je zou met je recessief hand moeten schrijven: ben je linkshandig dan schrijf je met je rechterhand, schrijf je altijd met je rechterhand dan je jouw linkerhand.

Mensen die dit proberen zullen afgeleid zijn en minder denken aan de turbulentie. Door je te focussen op het schrijven vergeet je de angst. Angst zal misschien niet volledig weg zijn, maar je houdt je meer bezig met het schrijven dan het idee dat je vliegtuig een probleem heeft. Turbulentie is uiteindelijk niets om je zorgen over te maken.

Als je echt heel angstig wordt op een vliegtuig kan je proberen te ademen door een rietje. Hierdoor zal je minder last hebben van hyperventilatie.

Het is maar lucht

Voor alle duidelijkheid: het is niet omdat er turbulentie is, dat er een probleem is met je vliegtuig. Kort samengevat ontstaat turbulentie doordat warme lucht van de aarde opstijgt en koude lucht tegenkomt. Door deze samenkomst ontstaan golven in de lucht die soms te heftig kunnen worden en krijg je turbulentie.

Gesponsorde artikelen