Left Right
scrollTop top

Hello Kitty krijgt een eigen film


Hello Kitty krijgt een eigen film

Het productiehuis New Line Cinema is momenteel aan het sleutelen aan een film van ‘Hello Kitty’. Het Japans figuurtje bestaat al sinds 1974 en zal de wereld ongetwijfeld opnieuw veroveren met een overdosis schattigheid.

Hello Kitty werd in 1974 gelanceerd door de toen 11-jarige Japanse Yuko Shimizu. Sindsdien doet de maker haar best om heel de wereld ervan te overtuigen dat Hello Kitty geen kat is, maar een meisje. “She’s never depicted on all fours“, beargumenteert Shimizu weleens. Het moederbedrijf Sanrio noemt haar zelfs een Britse universiteitsstudente die net buiten Londen woont.

“Ik ben ontzettend blij dat ik kan melden dat Hello Kitty en andere populaire personages die zijn bedacht door Sanrio hun Hollywooddebuut gaan maken”, zegt Shintaro Tsuji, de oprichter van Sanrio. “Hello Kitty staat al jaren symbool voor vriendschap en we hopen dat deze film dit alleen nog maar sterker zal maken.”

70,7 miljard euro

Hello Kitty werd in 1976 voor het eerst in het westen geïntroduceerd in de vorm van een portemonnee. Daarna is Hello Kitty uitgegroeid tot de tweede meest winstgevende mediafranchise, naast Pokémon. Het figuurtje heeft tot op de dag van vandaag al zo’n 80 miljard dollar of 70,7 miljard euro opgebracht.

Sanrio moet de opbrengsten vooral halen uit de merchandise, maar dat zou weleens kunnen veranderen nu het 45-jarige figuurtje naar Hollywood trekt. Dat meldt de nieuwswebsite Deadline.

Engelstalig

De Hello Kitty-film wordt in het Engels gemaakt door New Line Cinema. Het is de eerste keer dat een grote studio buiten Japan de rechten krijgt om content te maken met Hello Kitty en haar Sanrio-vriendjes Little Twin Stars, Gudetama en My Melody.

Welke figuurtjes uiteindelijk in de film zullen meespelen, is nog niet bekend, maar het staat zo goed als vast dat Hello Kitty ertussen zal zitten. Ook is er nog geen titel gekend en we weten nog niet of het hier om een animatiefilm of een live-action film gaat.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899