Hendo Hoverboard: eerste zwevend skateboard verkrijgbaar vanaf juli 2015

Veel skaters hebben er al van gedroomd: een zwevend skateboard net zoals als in Back To The Future. Die droom is binnenkort realiteit.

Hendo hoverboard was een bijzonder succesvol project op de crowdfunding website Kickstarter. Hoe werkt het zwevend skateboard? Het Hendo Hoverboard gebruikt elektromagneten om te zweven. Door het lichaamsgewicht te verschuiven kan het apparaat worden bestuurd.Door het gebruik van magneten kan het hoverboard niet overal worden gebruikt. In demonstraties aan Amerikaanse media werd gebruikgemaakt van een koperen vloer. Om het skateboard op te laden moet je het gewoon op het elektriciteitsnet aansluiten.

Voor €582 kan de Whitebox worden gekocht met een app die besturing mogelijk maakt. Dat is een witte doos die ook kan zweven en gebruikt kan worden om eigen zwevende gadgets te maken.

lichtuit.be

€8000 per stuk

Van het Hendo Hoverboard zelf zijn tien exemplaren verkrijgbaar, voor een goeie €8000 per stuk. De zwevende gadgets worden in de tweede helft van 2015 daadwerkelijk geleverd aan Kickstarter-kopers, zo beloven de makers. Je kan alvast beginnen sparen voor volgend jaar.

tv3.ie

Professional skateboarder Tony Hawk heeft alvast een testritje gemaakt. Bekijk het filmpje hieronder.

Bron: lichtuit.be
Meer
Lees meer...