Het laatste seizoen van ‘Legion’ aan het begin van de zomervakantie te zien op FOX

FOX

Op 2 juli start het derde en finale seizoen van Legion op FOX. De reeks speelt zich af in het Marvel-universum ergens bij de X-Men en werd bedacht en bij elkaar geschreven door Fargo-bedenker Noah Hawley. Na drie seizoenen houdt die met Legion op. De ontknoping belooft nog meer gekke fantasieën en wendingen terwijl we dieper afdalen in het hoofd van David Haller, de machtigste mutant ter wereld.

Het derde seizoen van Legion is ondertussen afgewerkt. In het derde seizoen keren we terug in de tijd naar de psychedelica van de jaren zestig. David, die al van kinds af worstelt met zijn mentale gezondheid, wil ontdekken waarom hij, de meest machtige mutant die de wereld ooit gezien heeft, zo boosaardig is geworden. Tijdens zijn trip ontmoet hij zijn biologische ouders.

Het zal ons benieuwen hoe Noah Hawley dit razend interessant, maar bevreemdend stukje televisie naar een einde toe zal sturen. De regisseur zelf werkt ondertussen naarstig aan zijn debuutfilm – een astronautenfilm met Natalie Portman in de hoofdrol – en aan een vierde seizoen van Fargo, dat er in 2020 zou gaan aankomen.

Marvel’s Legion is vanaf dinsdag 2 juli elke dinsdag rond 21.00 uur te zien op FOX. De zender is terug te vinden op kanaal 13 bij Telenet, kanaal 15 bij Orange en kanaal 192 bij Proximus.

Gesponsorde artikelen