Hier is waarom mannen vreemdgaan. En het is niet voor de seks! 

Hier is waarom mannen vreemdgaan. En het is niet voor de seks! 

Hoe vaak we het advies van onze vriendinnen ook opvolgen, mannen blijven cheaten. Het komt zo vaak voor dat de Amerikaanse psychotherapeut M. Gary Neuman, er een boek over schreef. Voor ‘The Truth About Cheating’ onderzocht hij dat ontrouwe gedrag van onze mannen en kwam met verrassende antwoorden. Anders dan – ook wij – dachten, heeft dat weinig te maken met seks of fysieke aantrekking. 

1. Mannen hebben bevestiging nodig

Giphy.com

Eigenlijk is dat geen verrassing: stoere bolster, blanke pit. Maar het is nu dus ook wetenschappelijk bewezen. In het boek The Truth About Cheating legt Gary Neuman uit hoe mannen door hun vrouw bewonderd willen worden en bevestiging van hun succes willen krijgen. Aaaah, die ego’s. Maar zo’n complimentje af toe, maakt blijkbaar wel een wereld van verschil.

Bij gebrek hieraan is de kans groot dat ze bezwijken voor de charmes van hun vrouwelijke collega’s. Die zijn blijkbaar meer geneigd om jouw man te bewonderen om hun successen. Met jaloers zijn, win je als vrouw dus niks, complimentjes zijn the way to go! Geen al te grote effort als je je ventje graag ziet, toch?!

2. Raar maar waar: ’t zit hem niet in de schoonheid

reddit.com

Wat is dat toch met ons vrouwen. Als we denken dat onze man ons bedriegt, gaan we ons eerst afvragen of het aan onszelf ligt. En of die andere vrouw misschien wel veel knapper is.

Dat is in de meeste gevallen helemaal niet waar mannen mee bezig zijn als ze iemand bedriegen. De meerderheid van de mannen zegt dat hun huidige partner zelfs mooier is dan de vrouw waarmee ze haar bedriegen. Nogmaals vrouwen: in plaats van te jammeren dat je niet mooi genoeg bent, geef je schattebout de bevestiging waar hij zo naar hunkert.

3. Slechte vrienden hebben … slechte invloed

Tumblr

Zo oud als de straat, maar een waarheid als een koe. 77 procent van de mannen die hun partner bedriegt, heeft vrienden die dat ook doen. Dat maakt het gemakkelijk om hun eigen slechte gedrag te rechtvaardigen.

De zaak is gelukkig niet volledig verloren, want 68 procent geeft toe dat ze zich hier wel schuldig over voelen. Sjaans! Eneh, slecht gedrag kan je afleren.

4. It’s not all about sex, it’s about feelings

Giphy.com
Met andere woorden, pak uw ventje af en toe eens vast en vertel hem hoe geweldig hij niet is. Je zal zien, hij zal blinken van trots. En die andere vrouw? Sowieso dat hij die dan al lang vergeten is.

Gelukkig zijn ze niet allemaal zo! <3

Tumblr
Bron: Business Insider

Gesponsorde artikelen