Hier koop jij jouw schoolspullen voor 1 september tot de helft goedkoper dan in traditionele supermarkt

Hier koop jij jouw schoolspullen voor 1 september tot de helft goedkoper dan in traditionele supermarkt

De zomervakantie is halfweg en binnen een maand moet de jeugd weer naar school. De komende weken zullen ouders naar de winkel moeten om de ‘back to school’-rekken leeg te kopen. Maar die lange lijst van de juf of meester hoeft niet extreem veel te kosten. Om je rekening niet meteen te plunderen, ga je best voor de goedkoopste optie en er is een duidelijke winnaar: Action.

Binnen één maand is het weer 1 september, dé dag dat elke leerling en student terugkeert naar school. En wie ‘back to school’ zegt, zegt ook eindeloze boodschappenlijstjes met kleurpotloden, gommen en geodriehoeken. Gelukkig kost dat schoolgerei niet overal evenveel en zijn er goedkopere alternatieven. Wie door de school niet wordt opgelegd om bepaalde merken te kopen, kan al heel wat besparen door voor het huismerk te kiezen. SudPresse vergeleek de witte schoolproducten van vier Belgische winkelketens.

Verschil dubbel zo groot

SudPresse maakte een vergelijking van vier grote winkelketens in België: Action, Delhaize, Carrefour en Trafic. Ze vergeleken enkel producten van de huismerken en zagen dat de totaalsom bij de ene winkel dubbel zo groot was dan bij de andere. De goedkoopste bleek Action te zijn.

Action is de winnaar

De lijst die SudPresse als basis gebruikte, is bestemd voor een leerling die naar het 6e leerjaar gaat. Er staan onder andere krijtjes, gommen, fluostiften, een slijper, meetlatten, een schaar, kaften en kladblokken op. De prijsverschillen zijn enorm. Een doos van 12 krijtjes kost bij Action €1,55 maar €5,09 bij Delhaize. Een schaar 3,25 euro bij Delhaize en maar 49 cent bij Trafic. Volgens SudPresse is Delhaize de duurste met in totaal 52,06 euro aan schoolmateriaal. Bij Carrefour kost hetzelfde gamma aan producten 44,88 euro. Bij Trafic 26,86 euro en Action is de goedkoopste met 20,72 euro. Bij Delhaize ben je dus dubbel zoveel kwijt dan bij de goedkoopste optie: Action.

Gesponsorde artikelen