Hightech motorhelm tovert gps en beeld achteruitkijkcamera voor je ogen

Een hightech motorhelm is een gigantische hit op crowdfundingsite Indiegogo. De Skully AR-1 heeft op één dag 800.000 dollar opgehaald (meer dan 300 procent van het doel) en zal midden volgend jaar worden uitgeleverd.

De Skully AR-1 is geen normale motorhelm. Nee, deze hightech motorhelm heeft onder meer een camera, een heads-up display (HUD), en kan verbonden worden met je smartphone.

Je zal je misschien afvragen waar dat allemaal goed voor is. Wel, het heeft zo allemaal zijn voordelen. Dankzij het HUD, dat een beeld voor je ogen tovert, kan je bijvoorbeeld zien door wie je gebeld wordt.

Of welke muziek momenteel wordt afgespeeld via de interne speakers die verbonden zijn met je smartphone. Oh ja, je kan ook zien hoe snel je rijdt, en je gps kan op de HUD tevoorschijn getoverd worden. 

Maar misschien nog wel het handigste: een achteruitkijkcamera. Zo zie je constant makkelijk wat er achter je gebeurt. Dat alles kan de accu van de helm maximaal 9 uur volhouden.

En wat moet dat allemaal kosten? Vroege vogels in de Verenigde Staten kunnen de helm voorbestellen voor 1.399 dollar (1.046 euro), buiten de VS moet je 1.599 dollar (1.196 euro) betalen. Een signature edition (50 exemplaren) kan je in huis halen voor 1.999 dollar (1.495 euro), en voor 2.649 dollar (1.982 euro) krijg je er een voor jezelf en een tweede voor je passagier.
Meer
Lees meer...